Grym DimSum i Kvillebäcken

Dim sum kan beskrivas som en lättare kinesisk måltid som består av olika små rätter. Dim Sum är också namnet på en krog på Hisingen som serverar dessa små läckerbitar. Närmare bestämt på Gamla Tuvevägen, mittemot den stora ödetomt där nya kvarteret Kvillebäcken ska växa fram. Och vilket skönt ställe det är!

Här beställer man in små underbara degknyten fyllda av till exempel läckra ångkokta räkor eller barbecuefläsk. Den unika menyn frestar också med andra dim sum-rätter som risrullar med nötfärs, ångad barbecue köttbulle eller för den riktigt djärve – ångade kycklingfötter med svart bönorsås.

Lunchen för 49 kronor måste vara en av Göteborgs mest prisvärda – välj mellan rätter som 12-bitars sushi, japanska specialiteter som hiremaki (biffrullar med purjolök), shio-yaki (stekt lax) och yakitori (kycklingspett med yakinuki-sås. Eller beställ in 10 stycken av dagens lunch-dumplings.

Dim sum-menyn börjar gälla från tre på eftermiddagen och vi spår en lysande framtid för denna unika asiatiska krog i skuggan av grävskopor och pålmaskiner, ett par stenkast från Vågmästareplatsen.


Publicerat: 2011-11-30
Taggar: , ,