Picknickfestivalen – nu på Hisingen!

Den första Picknickfestivalen gick av stapeln för fem år sedan på Apslätten i Härlanda. Bakgrunden var att en tjej med utländsk bakgrund blev misshandlad utanför en av Härlandas högstadium. På skolan fanns en jämliksgrupp som då arrangerade ett fackeltåg under parrollen ”Allas lika värde i Härlanda”. Dessa manifestationer mynnade sedan ut i Picknickfestivalen. Under de senaste åren har festivalen växt och hade 2010 ca 7000 besökare.

I år kommer festivalen inte bara att finnas på Apslätten i Härlanda utan även på Hisingen. Anna Reimegård, Peter Carlsson och Patrik Svedberg är personerna bakom arrangemanget på Hisingen som kommer äga rum den 6 juni i år.

– Det finns egentligen inget traditionellt sätt att fira Sveriges nationaldag på, Picknickfestivalen hoppas vi kan bli det sättet att fira, säger Peter Carlsson.

Festivalen är alltså till för alla, unga som gamla och arrangemanget skall vara drogfritt.

– Vi jobbar hela tiden för att göra festivalens mångfald -och gemenskapsprofil så tydlig som möjligt berättar Patrik Svedberg.

Exakt plats för festivalen på Hisingen är inte klart än, men det kommer ske någonstans i de västra stadsdelarna, men inte så långt ut som Torslanda. Och skulle man vara osäker på vilken festival man skall besöka så finns lösningen på det. Femmans spårvagn kommer fungera som festivaltåg och går mellan de två festivalerna.

Även om festivalen är till för alla är det ungdomarna på Hisningen som skall föra projektet framåt och driva festivalen. Anna, Peter och Patriks mål är därför nu att engagera ungdomar på Hisingen som vill vara med och hjälpa till.

-Vi söker folk som vill hålla i marknadsföring/PR , vara platsansvariga, scenchef, backstagecrew, artistbokare, artistansvarig, food & beverage-ansvarig och mycket mer säger Anna Reimegård.

Därför uppmanar vi på Hisingenftw alla ni som känner att ni vill hjälpa till eller känner någon som ni tror vill vara med: anmäl ert intresse! Det enda kravet är du är en ungdom eller ung vuxen mellan 15-25 år.

Vill du veta mer?

https://www.facebook.com/picknickfestivalenhisingen

http://www.picknickfestivalen.se/

Anmäl ditt intresse till: anna.reimegard@picknickfestivalen.se


Publicerat: 2012-01-17