Hisingenftw presenterar: HISINGENS BÄSTA UTESERVERINGAR

Vi gav oss ut i den tropiska värmebölja som just nu ligger parkerad över Göteborg för att reda ut följande: Vilka är Hisingens bästa uteserveringar?

Men om vi ska vara ärliga mot oss själva och er läsare så kanske det är att ta i när vi säger de “bästa” uteserveringarna. Vi har faktiskt inte varit på alla, utan se istället denna artikel som en guide för att hitta till nya eller gamla vattenhål i värmeböljan.

ADA´S

Adas uteservering ligger inbäddad i grönska precis bredvid Kvillebäcken. Solen borde hålla sig framme hyfsat länge, och vindstilla och läigt bör det också vara med tanke på de skyddande byggnaderna runt omkring. Om man kommer till Adas i bra tid kan man även få chansen att knipa de bekväma soffor och fåtöljer som erbjuder en oerhörd komfort. Kort och gott, har du inte varit här är det ett måste.

Adress: Herkulesgatan 3A

TILDA´S

 Tildas går under namnet “Kvilles mest kända krog” och vi säger inte emot. Det är ofta mycket folk och uteserveringen som är en långsmal inhägnad utefter väggen ger en mysig känsla. Personligen är jag väldigt svag för uteserveringar som inte har höga staket och påminner så mycket om verandor, alltså är Tildas precis i min smak. Perfekt “spana-på-folk-läge” och mysigt inredd med tavlor på ytterväggarna. Full pott.

Adress: Herkulesgatan 7

KVILLE BILJARD

Kville Biljards uteservering är av den sorten som jag personligen inte är ett stort fan av. Men, vi tycker trots det att den är bra. Framför allt är den stor med många sittplatser. Bra läge vid Kvilletorget och god mat. Menyn är faktiskt riktigt bra och priserna är precis på rätt nivå, man räds inte att beställa in en nachostallrik tillsammans med en stor stark. Sedan är ju Kville Biljard en institution på Hisingen som funnits sedan 1994 och ska man kalla sig Hisingsbo borde man besökt stället minst ett par gånger. Punkt slut.

Adress: Kvilletorget 2

MISTER TOMATO

På hörnet där Brämaregatan möter Herkulesgatan ligger Mister Tomato. Och vi skulle vilja säga att just detta hörnet nästan ger en känsla av Frankrike och Marseille. Det låter kanske lite fånigt, men det är den vibben vi får. Ägaren till Mister Tomato låter också hälsa att fler utemöbler och växter ska komma ut på gatan. Lär bli hur mysigt som helst. Maten är italiensk och riktigt god.

Adress: Brämaregatan 1

FLORENS KVARTERSKROG

Tänk dig att du vandrar från Eketrägatans hållplats ner mot Kyrkbytorget eller Eriksberg. Solen steker, din strupe är torr som en hel gobiöken, du kommer att kollapsa närsomhelst. Helt plötsligt från ingenstans uppenbarar sig en liten krog med en svalkande uteservering, är det en hägring? Nej, det är på riktigt. Florens Kvarterskrog ser ut som en liten saloon och ligger mitt i hjärtat av Lundby. Vi har dock inte smakat på maten eller drycken, kanske kan någon av våra läsare säga om den är bra eller dålig? Uteserveringen är dock helt okej och erbjuder som sagt skugga och svalka vilket många faktiskt värdesätter högt, särskilt om man som Hisingenftws utsände är lite rödlätt i skinnet och lätt bränner sig sönder och samman i solen.

Adress: Eketrägatan 22

BRÄCKE TAKE AWAY

På en maskrosäng i Bräcke står ett ensamt bord med en parasoll. Här kan man förtära sin kaffe och baguette med sin arm nygaddad. Ja, det är sant. Bräcke Take Away är både fik och tatueringsstudio. Hur coolt är inte det? Dessutom kommer det framöver även gå att köpa sushi om du nu skulle vara sugen på det.

Peter Larsson på Bräcke Take Away

Vår jakt efter de bästa uteserveringarna fick vi ta en liten paus medans vi talade lite med Bräcke Take Aways ägare Peter Larsson. Det är ju inte varje dag man springer på ett sånt här ställe så att säga. Peter berättar iallafall om hur Bräcke Take Away först var en videobutik, men med ökad nedladdning och sviktande videouthyrning började satsningen på lösgodis. Men inte heller det var lönsamt då de flesta köper godis i matbutikerna. Peter fick då en annan idé, nämligen tatueringar. Så nu är halva lokalen en fullt fungerande tatueringsstudio där tatuerarna Elvis och Tony håller till. Just nu är det 30% rabatt på alla tatueringar. Och dessutom fast pris. Det ni! Bräcke Takeaway är öppet alla dagar 12-20. Och det lilla bordet på maskrosängen är perfekt om du inte vill trängas med espressodrickare nere vid Eriksberg.

Dessutom verkar det som hela klabbet är till salu för den som vill investera i en liten cafe/tatueringsverksamhet.

Adress: Londongatan 2

CAFÉ VILLAN

Café Villan är ett av Eriksbergs klassiska vattenhål. Bra solläge, älvbrisen som svalkar, båtarna som glider förbi, ja vad mer behöver man. Inte mycket va? Dessutom erbjuder träden runt serveringen skuggiga platser. Vi har inget mer att tillägga, full pott även här.

Adress: Sjöporten 5

 

Nu finns det en hel uppsjö av uteserveringar som vi inte tagit med här. Ni får gärna fylla på i kommentarerna med era egna tips och recensioner. Skepp o hoj!
/Hisingenftw

 


Publicerat: 2012-05-25
Taggar: , , , , ,