Mathilda Paradeiser åker till Hollywood

Hisingstjejen Mathilda Paradeiser spelade huvudrollen i filmen Apflickorna. Vi talade med henne i vintras här på bloggen. Men efter att filmen vunnit guldbagge för bästa film har saker börjat röra på sig för Mathilda. Den 4 juli åker hon till Hollywood tillsammans med en svensk delegation. Anledningen är den internationella showbiztävlingen World Championships of Performing Arts.

Tävlingen är världens största i sitt slag med tävlande från mer än 40 olika länder. De kategorier som går att tävla inom är modell, skådespeleri, dans, varieté, sång och instrument.

“Jag kommer att tävla i skådespeleri och dans, men innan Hollywood åker jag till Stockholm för att tillsammans med de andra deltagarna från Sverige förbereda våra monologer och sångnummer”, säger Mathilda.

Man kan tro att det är filmen Apflickorna som öppnat dessa dörrar för Mathilda, men hon berättar själv att hon såg annonsen om tävlingen på internet och skickade in en ansökan utan större förhoppning att få komma med. Trots det är hon medveten om att det inte skadar att ha en guldbaggevinnare på CV:t.

“Att Apflickorna vann pris för bästa film var jätteroligt! Och visst har det gett bra ingångar och filmen har fått mycket internationell uppmärksamhet”, säger Mathilda.

Men Mathilda åker inte ensam från Göteborg till Hollywwod. Kevin Vaz som spelade huvudrollen i Ruben Östlunds film Play har också fått en plats i den svenska delegationen.

Att Mathilda också kommer tävla i musikklassen är inte så konstigt med tanke på att hon läser på musikprogrammet på Donnergymnasiet. Men hon har planer på att byta musik på Donner mot teater i Stockholm. Hon har sökt några skolor i huvudstaden för att komma närmre filmens värld. För det är filmen som lockar, mer än både teaterscenen och musiken.

Vi på Hisingenftw önskar Mathilda lycka till i Hollywood och konstaterar precis som förra gången att vi nog kommer se mer av henne i framtiden.

För mer info besök: www.mathildaparadeiser.com


Publicerat: 2012-06-12
Taggar: , ,