Ragga rätt på Hisingen med Henrik Ladström

Singel i Säve, ensam i Eriksberg eller kärlekskrank i Kärra? Någon som känner igen sig? Vi ska nu hjälpa alla singlar på Hisingen som känner att ni saknar någon i ert liv. Eller lite ömhet, om än bara för en kväll. Hisingenftw presenterar därför stolt: Så raggar du rätt på Hisingen!

Att ragga är lite av en konstart. Vi beslöt oss för att hjälpa alla kärlekstörstande Hisingsbor. Till vår hjälp tog vi multikommunikatören och relationsstrategen Henrik Ladström.

Henrik kan det här med relationer både i sociala medier och i verkliga livet. Man kan till och med anlita Henrik för enskilda coachningslektioner i konsten att socialisera. Dessutom bor Henrik Ladström i Brämaregården sedan några år tillbaka. Någon bättre lämpad på området finns knappast.

Vi bad Henrik att guida oss fram till de platser på Hisingen där du kan få ut mest av ditt raggande, vilka repliker som gäller och lite andra handfasta tips på hur du förbättrar dina chanser i kärleksdjungeln på landets fjärde största ö.

– Trots att Hisingen är Göteborgs motsvarighet till Manhattan krävs inga extravaganser för att lägga in en stöt när du är på ön. Det enda som egentligen krävs är att du har hyfs och är lite kreativ. Var dig själv med en twist, säger Henrik.

Så vilka heta platser för spännande möten på Hisingen vill då Henrik lyfta fram, jo:

Blå Stjärnans Djursjukhus
Göteborgs mest kända veterinärmottagning ligger vid Frihamnen. Här passerar varje dag en stor mängd människor tillsammans med sina sjuka djur.

Henriks kommentar: Här passar raggningsknepens urmoder: Hundtricket. Du tar med dig ett gulligt djur, ju mer päls och mer skadat desto bättre. Här finner du någon som är omhändertagande och som kan vara lite som en mor/far för dig, eller bara håller hårt i kopplet. OBS: Skada aldrig en annan levande varelse!

Repliker som funkar: ”Katten får gärna bryta ett ben till, bara jag får se dig här igen”.

Lek och Buslandet
Intill Backaplan ligger barnens paradis. Fullt av fartfyllda singelföräldrar redo att raggas upp.

Henriks kommentar: Här tar du hundtricket ett steg längre, det knixiga är att du behöver engagera dig lite mer. Så länge du kan få tag i ett barn är allt lugnt, vuxna går nämligen in gratis. Men fråga innan du lånar någon annans barn! Tänk på att du har bäst chanser på lördag förmiddag och det kan vara bra om du tagit det lugnt kvällen innan. Att vara bakis här är inte att rekommendera.

Repliker som fungerar: ”Ska vi fortsätta att leka och busa hemma hos mig?”

Kville Biljard
Hisingens svar på andralång? Ja, inte helt men nästan. På Kville Biljard finns stora chanser för bra raggning. På onsdagarna är det quiz och på lördagar är det ibland karaoke.

Henriks kommentar: Här praktiseras klassisk krograggning, vill du dra en jäger i baren så går det bra. Men du kan lika gärna poka någon med biljardkön.

Repliker som fungerar: ”Vet du vad du och min favoritvagn har gemensamt? Ni är båda en tia” eller ”Har du åkt ända från fastlandet för att träffa mig?”

På spårvagnen vid broöppning

Foto: Martin Olsson

Vi känner alla till detta förhatliga stopp som sker utan förvarning, ibland när man har som mest bråttom. Hur som haver är broöppningen ett stående inslag i varje Hisingsbos liv. Och det kan öppna upp för oväntade kontakter.

Henriks kommentar: Kanske har du spanat in någon som åker samma vagn som du in till stan? Det är sällan man börjar konversera med främlingar på spårvagnen men vid broöppningen har du din chans att börja prata. Och det kommer kännas naturligt.

Repliker som fungerar: ”Vad sägs om att ses här vid nästa broöppning?” eller ”Jag önskar att du kunde öppna dig för mig på samma sätt som bron öppnar sig för båten”

Saluhallen Kvillebäcken

Bild: Gustav Appels arkitektkontor

I Kvillebäcken kommer Göteborgs nya Saluhall snart att finnas. Bland korvar, skinkor och ostar kommer också fina raggningstillfällen att dukas upp.

Henriks kommentar: Det brukar vara en hjärtlig atmosfär i saluhallar. Vid diskarna kan du sätta in din stöt, fråga om vilket pålägg som är bäst eller vilken korv man ska köpa hem till kvällen. Här finner du troligen en hipp stadsmänniska som är målmedveten och gillar det kontinentala.

Repliker som fungerar: ”Nu när jag hittade dig här finns allt jag behöver här på ön” eller ”Tycker du att min skinka också verkar god?”

Henriks “att-tänka på-vid-raggning-lista”

Henrik har även listat fyra ledord som ytterligare kan hjälpa på vägen. Dessa tips ska vi försöka sätta i en hisingskontext.

Närvaro – Istället för att hoppa fram som gubben i lådan ska du vänja föremålet för din uppmärksamhet. Skapa ögonkontakt, håller hen kvar blicken har du fått en bra start.

Hisingenftws kommentar: Detta tolkar vi som att den klassiska hisingsmetaliteten av slaget “knô daj in” kanske bara fungerar på Hisingen. Raggar du på andra sidan älven ska du gå lite försiktigare fram.

Säg hej – En hälsning och ett leende öppnar upp för samtal och visar att du är en trevlig person.

Hisingenftws kommentar: Hisingenbor är överlag trevligare än andra. Du har alltså redan ett försprång. Kanske kan en BK Häcken-pin i kavajslaget/jeansvästen/missonitoppen signalera redan innan hejet att du är från ön. Och därför en trevlig typ.

Var intresserad – Ställ en fråga som funkar i situationen men som inte är för personlig. Undvik kommentarer i stil med “vilka fina ögon du har”.

Hisingenftws kommentar: På Hisingen finns det ett sätt att visa intresse, säg bara “jobbar du också volvo?” sedan är du hemma.

Avsluta snyggt – Avsluta på ett sätt som gör att du får möjlighet att träffa personen igen. Föreslå att ni ses på samma plats igen vid en viss tidpunkt. Men bäst är att ni byter nummer, då kan ni lära känna varandra i en takt som känns bra för båda.

Hisingenftws kommentar: Håll alltså inne med repliken “ska vi gänga?”.

 

Lycka till!

Foto på Henrik Ladström: Angelique Johner


Publicerat: 2012-12-14
Taggar: , , , ,