Dead Prez kommer till Biskopsgården

Den första maj anordnar organisationen Pantrarna återigen ett spektakulärt förstamajfirande. Allting i form av en minifestval undernamnet Speak your mind festival vid Svarte Mosse i Biskopsgården.

Förra året talade den amerikanska moderorganisationens grundare Bobby Seale i Biskopsgården, i år är det istället The Black Panthers kulturminister Emory Douglas. Men det som såklart är mest uppseendeväckande: Dead Prez uppträder.

Att en världsgrupp kommer till Biskopsgården är inte varje dag. Men Murat Solmaz på Pantrarna tar det med ro.

– Jo, det är fett.

Hur kom ni i kontakt gruppen?

– Dead Prez är en grupp som är väldigt politiska och har stark koppling till Pantrarna. Vi skickade därför förfrågan genom Black Panthers i USA.

Vad handlar ert förstamajfirande om?

– Först och främst så är det ett ställningstagande. Eftersom människorna som första maj är till för, alltså arbetarna, i större utsträckning bor i förorten så vill vi flytta firandet från stan till folket.

Men förstamaj firandet drar igång redan dagen innan den 30 april. Då medverkar Dead Prez, Alexandra Pascalidou, Emory Douglas och rapparen Carlito i ett panelsamtal kl. 20:00 på Vårvindens fritidsgård belägen i närheten av Temperaturgatan i Länsmansgården.

 

 

 


Publicerat: 2013-03-27
Taggar: , ,