Hisingen ny plats för Way out West

Nja, alltså det handlar inte om att flytta hela härligheten till Hisingen, däremot fortsätter den omåttligt populära stadsfestivalen att expandera, och nu tar man alltså ett välkommet steg över älven. Gothenburg Film Studios vid Polstjärnegatan på Lindholmen inkorporeras från och med i år i det mastiga festivalutbudet. Festivalen som inleds nu på torsdag blir därmed i ännu högre grad en del av hela Göteborg. Här ska  enligt festivalledningen skapas ett nytt näste: VJ STUDIO.

På Way out Wests hemsida man man läsa: “Vi har sökt upp de grymmaste musikvideoregissörerna med ett enkelt men ack så svårt uppdrag: sätt ihop ett set med de absolut bästa och mest dansanta musikvideos du vet. Internationellt välmeriterade namn som Johan Söderberg, Lovisa Inserrat, Andreas Nilsson och Martin de Thurah (DK) m fl kommer här blåsa era ögon och öron rena på ett sätt ni aldrig tidigare varit med om”.

Vi läser vidare på hemsidan: “Svenska konstnärskollektivet INGRID hedersuppdraget att avsluta årets festival. INGRID inkluderar artister som Lykke Li, Miike Snow och Peter Bjorn and John, tillsammans kommer de att stå för en grym, bisarr och ytterst minnesvärd show i ett övergivet industriområde ombyggt till nattklubbsrave. INGRID tar med sig sina vänner och transformerar hela lokalen till en freakshow och ett sagoland, och du är varmt välkommen att delta.”

Joel Borg, pressansvarig på Way out West, säger också så här i ett uttalande till Göteborgs-Posten:

– Vi kommer ha en del coola filmanknytningar och annat som händer också. Blir som ett fetare Studio 54 där ute. Det är stora ställen och en stor satsning som blir ett fett nedslag under årets Way out west och en av årets stora satsningar i att göra Stay out west ännu bättre.

Det låter onekligen spännande, och det känns som att valet av plats, Hisingen, är helt rätt tänkt.

 


Publicerat: 2013-08-05
Taggar: , ,