Anttila äger sommaren och fyller 10 år

Way out West-febern sprider sig i staden och numera även över Hisingen och vill ni läsa mer om den så vet ni var ni hittar info. Låt oss då i all enkelhet tipsa om Hisingens store son Kristian Anttila som tuffar på i Sverige med sin nya låt Rock ‘n’ roll babbe i bagaget. För er som inte skaffat WoW-biljett kan vi tipsa om att han redan ikväll spelar på Slussens pensionat, Orust där han dessutom delar scenen med Tant Strul-legenden Kajsa Grytt. Ja ok, Kristian medverkar ärligt talat också på WoW, som en av flera dj:s i Weekdayhuset på fredag den 9:e. Hinner ni inte dit så vänta till nästa vecka, då dyker han upp på Marstrands Wärdshus, den 15:e augusti, bara en liten busstur från Hisingen det med.Visste ni förresten att Kristian Anttila firar tio år som artist i år? Jepp, det är alldeles sant. Låtar som Självmordsblond, Paul Weller, Västra Frölunda, Världens snuskigaste man, Magdalena och förstås vår egen favorit Hisingen-Manhattan har satt honom på kartan som en av landets mest egensinninga artister, som knappast med lätthet låter sig beskrivas i några få svepande meningar. Vi kanske verkar partiska på något vis här men vi måste också säga att det är och förblir någon slags kulturskandal att den här mannen inte slagit igenom på mer bred front. Bäst eller åtminstone mest målande beskriver han kanske själv vad hans tioåriga artistkarriär is all about:

Jaja, portad från försvaret & whatever. För nu är det 10 år sen jag upptäckte man kunde spara pengar genom att äta gammal mat. 10 år sedan jag var dum nog tro jag skulle ta över världen. 10 år sen HAN DEN DÄR Kristian Anttila släppte sitt debutalbum. Allt det där sitter ihop. Och när jag tittade in genom ett fönster i Havanna så satt en kille där. Där satt också hans mamma. Och så hennes mamma. Dom bodde så och satt nergojjade i gungstolar och tittade på tv i den där ettan dom delade med sonens motorcykelverkstad. Och när jag lixom vänder mig bakåt så ser jag ju livet har krängt hit och krängt dit och musiken har gått upp och har gått ner och har gått upp OCH jag ser också att det alltid varit jag som pekat vart jag ska. Det är jag stoltast över”.

Hip hip hurra och grattis till Kristian!


Publicerat: 2013-08-08
Taggar: , , ,