En app för älvpromenadens guldkorn

Saknar du en compadre som kan visa dig de bästa ställena längs Göta älv? Då är nya appen Kajpromenad någonting för dig. Vi laddade ned den och fick ett heltäckande nät av platser, punkter och restauranger utplacerade på en enkel karta över älvstränderna. Vi, som ju tror oss ha koll på det mesta om Hisingen, hade här mött vår överman, förlåt app.

Kajpromenaden är en ciceron och vägvisare till mesta längs älvstränderna. Allt ifrån konstverk och romantiska utsiktsplatser till bra lunchtips och kollektivtrafik som alltså är utsatt på kartan. Det är enkelt, ganska snyggt och, ja, en bra compadre helt enkelt.

Med kajpromenaden i det här fallet menas ett promenadstråk som går längs Göta älv, från Älvsborgsbron i väst till Göta älvbron i öst.

Det händer en hel del längs älven och utbudet av kafeér, restauranger och lekplatser fylls på, så man får hoppas att den uppdateras regelbundet i framtiden.

Ska vi tipsa om något får det bli Färjenästerrassens rutschbana som med 6 meter i bredd är Göteborgs bredaste i sitt slag, Eriksbergs Gastronomias gudomliga specerivaror från medelhavet och självklart all intressant information som finns att läsa om konstverken längs promenaden.

Tryck här för att ladda ned Kajpromenad till din smartphone.

Nu måste vi kila, vi ska ut och åka rutschbana i Färjenäs…


Publicerat: 2013-10-02
Taggar: , , , , ,