Duy-Tan – du kan inte äta mer prisvärt på Hisingen!

En vän tjatade och tjatade – ni måste komma och testa vår nya lunchfavorit. Det dröjde ett par veckor, men så kom vi dit till sist. Nu är det vi själva som tjatar på andra vänner att genast proväta vietnamesen Duy-Tan mitt på Kvilletorget.

Kvilletorget är som bekant en trivsam  plats, ett par rejäla stenkast från Vågis men inbäddad i sin egen lilla lummiga värld. De förbaskade plåtfasaderna på landshövdingehusen som förstört så mycket av Kvillestans visuella charm är förstås rätt tongivande här, och ett par semi-moderna tegelkatastrofer till hus skapat av en komplett okänslig skara människor skulle kunna dra ner mungiporna. Liksom möjligen också den aningen ödsliga stämningen på detta gigantiska torg, ovanligt ändå för staden Göteborg men sitt nästan kvadratiska format.
“Ett 20-våningars punkthus mitt på torget hade tillfört lite densitet åt torget” föreslog vår arkitektvän när vi äntligen hann med en lunch här, och hur det än må vara med det så älskar vi den här platsen mer och mer. En just nu oerhört bidragande orsak till detta är nyöppnade Duy-Tan, en vietnamesisk krog som verkligen är ett fynd, en glimrande stjärna på Hisingens mathimmel just nu.
Vi valde alltså att prova lunchen. Hela fem alternativ fanns på menyn, och vi beställde girigt in såväl kyckling med hoisinsås som en bautaskål med nudlar, fläsk och vårrulle. På bordet fanns – och detta ger per automatik guldstjärna – såväl en egenrörd starksås, en flaska av klassikern Schrirachasås samt en flaska god hoisin. Inget jäkla trött litet bleck med en liten vitpepparburk och salt här inte alltså. Classy!

Kycklingen smakade alldeles perfekt, fina spänstiga bitar i en förvisso rätt dämpad hoisinsås, men då hade vi ju också möjlighet att så att säga stärka upp såsen med flaskan på bordet. Men – grejen här är alltså annars Pho Bo, de gigantiska skålarna med risnudlar, kött och buljong med olika variationer. Några mer ramenlika med rikligt med buljong, andra mer matiga. Det är en massiv skål laddad med lunchgodis som kommer in på bordet, och tro oss, det är bra grejer det här.

Priset för denna lunch är 60 kronor. Sextio bagis. Det är verkligen ett förbluffande  bra pris. Med tanke på hur gott det är, kan vi inte säga något annat än att detta måste vara en av de mest prisvärda lunchen på hela Hisingen just nu. Fler tycks ha upptäckt detta, för här blev snabbt fullt vid borden i den riktigt trevliga men enkla lokalen. Fönsterbordet med utsikt mot torget är förstås populärast. Ska vi gnälla på nåt? Tja, en thairätt här och där slinker in på lunchmenyn vilket kanske är en gardering med kryss från kroginnehavaren, men just idag ser vi förbi detta. Kvällens á la carte ser högst lovande ut – rätter som Rib dinner, Beef bell pepper och Rice amnesty xiu låter onekligen spännande, och vi lär återkomma för att pröva Duy-Tan fullt ut, var så säkra!


Publicerat: 2013-10-14
Taggar: , , , , ,