Här är vinnande förslaget till Hisingsbron! (tror och hoppas vi)

Så -nu börjar det dra ihop sig till presentation av vinnaren av de fem arkitektförslagen till vad som ska bli nya Hisingsbron. Onsdagen 11 december klockan 16.00 avslöjas vinnaren i Älvrummet. Vi har vårt tips klart, och det råkar sammanfalla med det broförslag vi lägger vår slant på också: Puls. Vilket förslag hoppas du på?

Vi har stött och blött de fem broförslagen, minst förtjusta är vi i GöteBOX, och då inte bara på grund av det oerhört irriterande namnet, Reflexion tycker vi däremot riktigt bra om, ja det var till och med länge vår favorit med sin vatten- och ljusreflekterande undre sida, men låt oss gå tillbaka till formuleringen av uppdraget som ska lösas, det löd ju så här: “Hisingsbron blir stadens nya landmärke, en symbol för Göteborg och en ikon som når ut internationellt“, ja då ser vi faktiskt inget bättre alternativ än Puls, som för övrigt arkitekturskribenten Mark Isitt nyligen gissade här på bloggen är skapad av världsarkitekten Zaha Hadid.

Vi har ju bara det begränsade bildmaterialet att utgå ifrån, men Puls tycker vi är den bro som ser mest spännande ut såväl från ovan som vyn på bron. I början av nästa vecka låter vi några experter komma med sina tips, och tills dess ställer vi frågan till er: Vilket förslag hoppas ni är det vinnande, här får du en snabb uppdatering av samtliga förslag!

Givetvis är er favoritblogg på plats på onsdag i  Älvrummet och livetwittrar (ni följer väl oss på Twitter hörni?, @Hisingenftw  – ok?)

 


Publicerat: 2013-12-06
Taggar: , , ,