Högmässa i Hisingens finaste kyrka?

Julfriden lägrar sig över Hisingen, hoppas vi i alla fall, oavsett om man firar jul eller ej. För en liten klick julfirare fyller väl kyrkan en funktion kring julhelgen: julotta, högmässa och allt det där. För den som söker andlig spis på Hisingen kan vi rekommendera denna sida, med alla uppgifter om var och när. För vår del slår vi ett extra slag för Hisingens finaste kyrka Lundby Nya Kyrka.

Kyrkan eldhärjades så sent som 1993 och byggdes därefter upp igen, eftersom den var ordentligt försäkrad så gick det som en dans. 1996 var nya kyrkan klar, och är uppförd i modern italiensk basilika-stil, ritad av arkitekterna Akke Zimdal och Margareta Diedrichs.

Här kan du njuta midnattsmässa 23.30 på julafton, och högmässa kl 11 på annandagen för övrigt. Känner du inte för att vistas inne i kyrkan är en promenad hit ett förslag – kyrkan ligger ju extremt fint med vidunderlig utsikt över hela staden i höjd med de stora obeliskerna som pryder gräsmattan utanför, och här finns en hel del pampiga gravstenar att bella in.


Publicerat: 2013-12-22