Hisingen Runt får sällskap av nytt lopp

Hisingen Runt är Västsveriges största motionslopp, förra året var 3 000 motionscyklister anmälda. Numera är loppet uppdelat i två varianter – 50 km kommer fortsätta att köras på söndagen medan de som vill cykla längre distanser välkomnas till Västkusten Runt. Men passa på att anmäl dig senast 31/12 – det tjänar du en slant på.

Efterfrågan på motionscykellopp i landet växer så det knakar. De stora jättarna Vätternrundan och CykelVasan slår rekord på rekord. Hisingen Runt har de senaste åren varit Göteborgs svar på Tour de France, men från och med nästa år kommer nykomlingen Västkusten Runt att titulera sig som Västsveriges längsta motionslopp på cykel. Men misströsta inte, trogna Hisingscyklister. Med ett nytt och utvecklat arrangemang kommer Hisingen Runt att bli än mer spännande.

Hisingen Runt kommer traditionsenligt att arrangeras för 38:e året i rad, och erbjuda ett 50 km långt lopp som tar cyklisterna genom diverse natursköna områden. Skillnaden från tidigare år är att Hisingen Runt kommer att bli ett helgevenemang för hela familjen, där såväl inbitna cyklister som nybörjare och barn kan delta.

Västkusten Runt har vuxit fram i takt med att efterfrågan på långa cykellopp har ökat. Loppet kommer att bli en ordentlig genomkörare för de erfarna cyklister som vågar sig på en rejäl utmaning.

Liksom Hisingen Runt kommer Västkusten Runt att hållas i den vackra miljö som omger Göteborg. Förutom loppet i sig tror man alltså att platser som Göta Älv, Orust och Tjörn kommer att locka deltagare från hela landet. Västkusten Runt anses vara ett komplement snarare än en konkurrent för Hisingen Runt, på grund av loppens varierande målgrupper.

Startskottet för Hisingen Runt och Västkusten Runt är helgen 24-25 maj, och anmälan är öppen redan nu. I samband med tävlingarna kommer ett event att hållas med olika slags aktiviteter på Kanaltorget i Göteborg. Låter det som något för dig? I sådana fall rekommenderar vi att du anmäler dig innan 31/12. Då får du förutom ett utmanande nyårslöfte dessutom ta del av ett förmånligt pris. Vi ses på spåret!

 


Publicerat: 2013-12-28
Taggar: