Kristian Anttilla firar 10 år som artist ikväll

Vi har visserligen tipsat här tidigare om kvällens begivenhet, men varför inte påminna så här i elfte timmen. I afton firar Kristian Anttila tio år som artist på Sticky Fingers. En Antilla som trots sin säregna karaktär som ett unikum i svenskt artisteri som numera säger sig drömma om Svensson-livet och så sent som för ett år sedan gjorde en kort sejour i lumpen!

Det är i en intervju i dagens utgåva av GP, som Anttila delger läsarna sina våta drömmar om ett ordnat Svenssonliv med tidig uppstigning och en familj att komma hem till. För den som kan sin Kristian Anttila skulle detta kunna låta häpnadsväckande, men vi tror som så här: Anttil är som artist och person allt annat än förutsägbar, och det är förstås en egenskap som vi älskar honom för. Älskas gör han också av sina trogna fans, som i höst kunnat se honom på en lång rad platser i landet, 71 närmare bestämt hittills, men turnéavslutet sker ikväll hemma i Göteborg och på Sticky Fingers, klubben där hans karriär en gång i tiden (ja alltså tio år sen dårå) tog sin början.

Helst av allt hade vi förstås sett honom på Hisingen, men nu ska vi inte vara sådana, utan sätter oss på en väl vald spårvagn och tar oss över den utdömda hisingsbron till Kaserntorget och Sticky som sparkar upp dörrarna vid niotiden. Visste ni förresten att Kristian Anttila för ett drygt år sedan sökte och antogs till att göra lumpen. Vår gissning är att han behövde en avgränsad tids tillvaro med fasta rutiner, helt i linje med hans drömmar om ett ordnat familjeliv ju! Dessvärrre blev lumpentiden relativt kort, på oklara grunder blev han så småningom utkickad från kasernen. Er förlust försvarsmakten säger vi, som aldrig skulle kicka ut denna älskvärde Hisingsartist någonstans ifrån.

Vi ses ikväll på tioårsfesten!


Publicerat: 2013-12-28
Taggar: , , ,