Hisingen Nights – Hisingen är elektroniskt!

Trogna läsare vet att stonerrockarna Graveyard korades till vinnare i vår omåttligt populära genomgång av tidernas Hisingshits förra året, det kunde ni gotta er åt här. Och visst kan Hisingen vara hamnruffig gitarrock, men Hisingen är lika mycket ett förföriskt elektroniskt beat om ni frågar oss. Som John H & M.E.E.O:s Hisingen Nights. Men vilka ligger bakom detta – vet ni?

Vårt senaste fynd vet vi ärligt talat inte mycket om – den elektroniska världen är av tradition tämligen anonym. Men vi måste säga att låten med den magnifika titeln “Hisingen Night” av John H & M.E.E.O. är allt annat än anonym. Suggestivt och förföriskt – med ekon av till exempel legendariska göteborgsbaserade synthduon Twice A Mans 80-talssound  och samtidigt väldigt här och nu. Vi vet att låten är från en EP med namnet 808 Daze, och att samma person/personer remixat en av electroscenens giganter Miss Kitten, men i övrigt vet vi inte mycket. Den som vet mer om John H & M.E.E.O. tipsa gärna oss, vi vill veta mer!


Publicerat: 2014-01-10
Taggar: , ,