Charlie Storm i kulisserna när Strasse släpper nytt

Bandet Strasse har funnits i en herrans massa år, alltid under ledning av mytomspunne och karismatiska sångaren Russ Rydén. Nu är de aktuella med en ny platta, den hittar du här, och Hisingspöjken och från bloggen välkände Charlie Storm, producenten som jobbat med bland annat Håkan Hellström och Mando Diao, har mer än ett finger med i spelet…

Kort historik: Strasse dyker upp på klubbscenen i Göteborg sent 70/tidigt 80-tal, dess frontfigur och sångare Russ är modellsnygg och har de rätta Bowie/Ferry-poserna, och bandet väcker uppståndelse i samma musikaliska fåra som Lustans Lakejer, Ratata och Reeperbahn gör i huvudstaden under samma period. Midge Ure från Ultravox anlitas som producent till första plattan “Följa John”, allt går spikrakt uppåt och verkar väldigt dekadent och glamouröst och rykten om möten med Andy Warhol florerar liksom en hel del en andra knepiga rykten. Ett par singlar står ut, Crash slowly och Stairway to you.

Men bandet splittras så småningom, och en nära tjugoårig paus tar sin början. I början av 2000-talet gör Strasse sedan comeback, kvar från gamla eran är Russ samt gitarristen Max Abbey, som bland annat hunnit göra en sväng i stora Ultravox under uppehållet. Ny i bandet är då Charles “Charlie” Storm, just det, den ypperligt trevlige, charmante gaisaren som vi som sagt skrev om här på Hisingenftw i höstas.

Här ett utmärkt smakprov från 2007:

Därefter har ett antal start och stopp avlöst gruppens framfart, men strunt i historien nu, en ny platta – Re-possess – släpps 16 janauari, och vill man lägga vantarna på den så blir det till att förbeställa här. Charlie Storm har hur som helst producerat i princip hela skivan som också är inspelad i hans studio Cloudchamber , och han har för all del också skrivit låtarna tillsammans med Russ Rydén. Huruvida det vankas spelningar vågar vi inte sia om. Om Charlie Storm är en personlighet i musikbranschen som skyr uppmärksamhet som pesten, är sångaren Russ förmodligen så nära en musikbranschens Greta Garbo vi kommer. Men inget är omöjligt, vi har dock inga uppgifter om några planerade spelningar.

Vill du lyssna och köpa annat modernt Strassematerial kolla in den här sajten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Håll gärna ett öga på vad Strasse-pojkarna har för sig, det gör du lämpligen här på deras FB-sida.


Publicerat: 2014-01-12
Taggar: , ,