En svart lördag med ekon av Hisingen

Vi var nog inte de enda som tyckte att P3 Guld-galan på tv i lördags blev elektronisk och exploderade när Mando Diao premiärspelade sin nya singel Black Saturday, eller hur? Iförda märkliga overaller stod Borlängebandet i ett färgsprakande ljusspel och presenterade en låt som formligen dryper hitlåt insvept i 80-talssyntar och riffande gitarrer. I producentkulisserna finns inte helt överraskande vår gullegris, Hisingspojken Charlie Storm samt legenden Björn Olsson (som också är delkompositör till låten). Vi har klippet!

När vi besökte Charlie Storms studio på Hisingen i höstas, som ni läste om här, var det precis mitt i en paus av Mando Diaos nya platta. Då pratade vi kanske mer om inspelningen av Håkan Hellströms då tämligen nya skiva, och inte minst om hiten Det kommer aldrig va över för mig, en låt som såväl Charlie Storms som Björn Olssons magi var högst delaktig i. Den låten vann rättvist pris på P3 Guld-galan i lördags som Årets låt. På samma gala i lördags fick vi alltså höra det första resultatet av inspelningarna av Borlängebandet Mando Diao i Charlies studio Cloudchamber. Och banne mig om vi inte har en ny stark kandidat till Årets låt redan i januari? Kolla in den här nedan, fast bättre ljud får ni på spotify förstås.

(nu lovar vi högtidligen att inte skriva ett ord till om Charlie Storm på ett tag!)


Publicerat: 2014-01-21
Taggar: , , ,