(M) om food trucks: "En utmärkt idé"

Hisingen är den perfekta platsen för att pröva gatumat från food trucks – men Trafikkontoret säger envetet nej, inte bara till Hisingen utan hela Göteborg. Larvigt och gammelmodigt, menar Hisingenftw. Nu ska vi höra vad politikerna säger om saken – det är trots allt de som kan ändra de mossiga reglerna, eller åtminstone likt Stockholm ge tillstånd under en försöksperiod. Först ut idag är (M). Läs vidare!

Vi har alltså skickat iväg frågan till stadens styrande, som vi skrev om här, och frågan var helt enkelt: Hur ställer ni er till tanken att göra Hisingen till försöksområde för tillstånd att sälja gatumat från food trucks?

Först ut att svara är (M), vidarebefordrat av Jonas Berg som är stadssekreterare för kommunalrådet Martin Wannholt, ansvarig hos moderaterna för trafik-, styadsbyggnads- och miljöfrågor. Så här svarar de:

Hos Moderaterna, och även alliansen i Göteborg är vi väldigt positiva till Food trucks. Vi ser det som en utmärkt idé både ur ett affärs- och integrationsmässigt perspektiv. Problemet ligger i dagsläget hos Trafikkontoret som inte ger ut några tillstånd till Food trucks då dessa anses “störa” trafikmöjligheterna i Göteborg. Då det inte är vi som styr i Göteborg är det svårt att kunna ändra de beslut som sker. Dock har vi planer på att ändra detta när vi förhoppningsvis tar över makten efter valet 2014. När det gäller lokalisering av verksamheter brukar utredningar göras för att se om platsen/erna är bra. Detta görs för att öka transparens i beslutsfattandet. Så vi kan i dagsläget inte ge något exakt svar på verksamhetsområde för Food trucks i Göteborg.”

Vi väntar fortfarande på svar från den röd-gröna majoriteten, och ber att få återkomma så fort vi har fått ett besked från dem!


Publicerat: 2014-01-27
Taggar: , , ,