(FP) om gatumat på Hisingen: "Vi lägger gärna förslag till kommunstyrelsen om detta"

Vi kör vidare på temat Food Trucks på Hisingen – idag kan vi presentera ytterligare ett av opppositionspartiernas svar, och det sensationellt positiva svaret kommer direkt från (FP):s tyngsta namn i staden: Helene Odenjung. Hon gör inte bara tummen upp, hon säger sig också villig att lägga ett förslag om saken till kommunstyrelsen. Läs hela hennes svar här nedan!

Vi har som bekant skrivit om frågan om Food Trucks på Hisingen här på bloggen tidigare, och även här. Vi har alltså skickat frågan till de styrande och oppositionen i Göteborgs stad:

Hur ställer ni er till tanken att göra Hisingen till försöksområde för tillstånd att sälja gatumat från food trucks?

Hittills har (M) svarat, det läste ni om här. Helene Odenjung, kommunalråd (FP) och ledamot av kommunstyrelsen har gett oss följande svar:

Vi är mycket positiva till idén! Vi ser gärna fler food trucks i hela stan. Precis som man i Stockholm ser möjligheter i stället för hinder och jobbar för att få fram fler food trucks borde även Göteborg se fördelarna. Dels är det intressant för besöksnäring och invånare men det också, precis som ni skriver, skapa arbeten och vara ett trevligt och positivt inslag i stadsbilden.

Att göra detta på Hisingen ser vi positivt på, gärna även på andra platser.
Vi är positiva till att pröva den modell Stockholm har där det krävs F-skattesedel, anmäld verksamhet till livsmedelsverksamhet på Miljöförvaltningen, anpassad bil för verksamheten samt serveringslucka in mot trottoar m.m.

Vi tar gärna detta ett steg vidare och lägger ett förslag i Kommunstyrelsen.”

Helene Odenjung (FP)


Publicerat: 2014-01-29
Taggar: , , , , ,