PMS-byrån synar reklambranschen

Reklamskolan på Hisingen har vi tidigare skrivit om bland annat här. Och om bara någon månad så har skolan producerat ytterligare trettio reklamare redo att inta branschen. Therése Bohlén-Kinn, Jenny Strandberg och Gabriella Andersson är tre av studenterna som i sitt examensarbete startat något som kallas för PMS-byrån.

Byrån har tillfälligt lagt reklamen åt sidan och synar istället branschen, allt ifrån annonserna till kafferasterna. Det gör det i form av seriestrippar och med de stora genusglasögonen på. Bakgrunden till projektet är den förundran över bristen på kvinnor som de tre upphovsmakarna märkt av i sitt dagliga möte med reklambranschen.

I seriestrippformat skildras olika händelser baserade på berättelser och iakttagelser från branschen. På bloggen pms-byran.tumblr.com kan man ta del av deras serier

– Vi vet att vi inte är ensamma, varken i reklambranschen eller någon annan bransch. Likväl som vi saknar kvinnliga förebilder saknar vi nyanserad reklam. Ett ämne som behöver belysas, säger PMS-byrån.

Kul initiativ tycker vi på Hisingenftw, som försiktigt undrar när den första serien om livet på Hisingen kommer? Nån som känner sig manad? Vi lovar att publicera stripparna helt kostnadsfritt här på el bloggo.

 


Publicerat: 2014-03-04