Bordellmammans dotter finns på Hisingen

Några av er har säkert någon gång hamnat på nån efterfest, eller förfest för den delen där sånger från “Bordellmammans dotter” spelats. Ekivoka och snuskfyllda texter som för några är det roligaste som finns. Säga vad man vill, men vilken buskis som helst är ju mer rumsrent än de där låtarna. Och kanske har flera av er också hört talas om Johnny Bode, den mytomspunna mannen bakom de olika skivorna på temat Bordellmamman (Bordellmammans visor, Bordellmammas julvisor etc.)

Det var iallafall om denne Johnny Bode som de två dokumentärfilmarna Bo Sjökvist och Bengt Löfgren skulle göra en film om när de klev över tröskeln hos Lena Junoff boendes på Hisingen. Lena Junoff var sångerskan som sjöng på skivan “Bordellmammans dotter” men har dessutom ett långt och brokigt förflutet med flera olika artistkarriärer under olika namn. Tanken med besöket hemma hos Lena Junoff var tänkt som en intervju om hennes upplevelser och erfarenheter av att arbeta tillsammans med Herr Bode. Men Lena hade en annan agenda och intervjun blev något helt annat, till de båda dokumentärfilmarnas stora förvåning.

Igår presenterades resultatet i en helt annan dokumentär med Lena Junoff i huvudrollen – Primadonnan från Hisingen.

Fantastisk lyssning utlovas! Dokumentären hittar ni här.


Publicerat: 2014-03-17