Jenin Grill – hemliga kändiskrogen på Hisingen nu på allas läppar

Vi skrev rätt nyligen om Jenin Grill här på bloggen, men vi kan inte låta bli att fresta lite en gång till, samt presentera lite malligt skryt för ovanlighetens skull. För nu råder rena rama Jenin Grill-hajpen på stan, och vi kan delvis vara skyldiga till detta…

Att Jenin Grill länge varit en oupptäckt stjärna i Göteborgs kroggalax har i mångas ögon varit positivt, och det kan man ju förstå, vem vill inte ha en sådan hemlighet lite för sig själv? I vårt uppdrag ligger dock pliktkänslan att öppet förmedla till alla bloggläsare Hisingens bästa pärlor, så därför trycker vi idag lite extra på detta fenomenala ställe som förtjänar all uppmärksamhet det kan få

Häromdagen var vi där igen, och fick då klart för oss att sedan vi skrev här på bloggen i augusti förra året har Jenin Grill börjat uppmärksammas såväl av medier som foodies i hela stan. Den väldigt trevlige innehavaren Hossam berättade för oss: “Efter ni skrev om oss har andra media börjat höra av sig och komma hit och testa, det är väldigt roligt”.

Att vi läses av lokala medier på jakt efter tips är bara roligt, och vi sträckte förstås lite extra på oss eftersom det är allt vad den här bloggen handlar om – att sprida ordet om bra grejer på Hisingen. Sedan tidigare är Jenin Grill ett tämligen välkänt hak bland folk som jobbar i kringområdet, och Jenin Grill är också ett ställe dit många stammisar vallfärdar från hela stan regelbundet.

Till yttermera visso har Jenin Grill en lite okänd status som favoritställe bland känt musikfolk i och utanför staden. Här trillar man titt som tätt på Håkan Hellströms låtskrivarkollega Björn Olsson, artister som Mando Diao (bildbevis här!) och vid vårt senaste besök skymtade såväl delar av David Urwitz band som elektroniska popstjärnan Nina Natri. Kort sagt, stället har sin trogna publik, men vi tror och misstänker att grillen börjar bli upptäckt även i bredare kretsar – som till exempel matkännare. Nyligen höll en mycket hyllad och populär krog kända för sin snille och smak personalkalas här, och en riktig foodie instagrammade häromdagen ut jublande bilder med Jenins berömda tallrik i olika fördelaktiga vinklar.

Givetvis bidrar till fascinationen Jenin Grills en smula otillgängliga lönnkrogsprofil – utöver Jenin Grill-skylten finns inget på utsidan som tyder på att här ligger ett palats för kolgrillfrälsta matfreaks.  Ska du imponera på en tillrest släkting som vill se något unikt – ja, vi kan nog inte komma på nåt roligare än att dra en repa hit. När GP recenserade Jenin Grill förra året fick de avdrag för “den utstuderat karga miljön”. Ett märkligt okunningt statement i våra ögon, Här finns inget utstuderat, tvärtom, det är enkelt och trivsamt och unikt.

Om du sedan väljer att ta in tallriken med shish kebab, tawok, grillspett, baba ghanoj och tzatziki, en hel kyckling eller varför inte den utmärkta vegetariska tallriken spelar mindre roll – den utsökta rökta smaken kommer att följa dig muntert resten av dagen. Är ni ett större sällskap väljer ni med fördel Jenin special för 450 kronor, ett fat sprängfyllt av mustiga smaker och oförställd glädje: hel kyckling, shish kebab, olika sorters grillspett, hommous, baba ghanoj, mohammara, tabule och pommes.  Till detta drycker man förslagsvis Jenins magiska thé, och om du ska smaka det kom ihåg följande: tag ett litet glas, fyll på med koncentrerat thé med den högra kranen, och fyll resten av glaset med varmt vatten med den vänstra kranen!

 

 

 

Hossam Aboutakah,


Publicerat: 2014-03-24
Taggar: , , ,