Bäst i Sverige: Emmaus på Ångpannegatan

Ja, det stämmer faktiskt. Emmaus Björkås butik på Ångpannegatan är den av Emmaus butiker som går bäst ekonomiskt av deras totalt sju butiker (två i Göteborg, tre i Malmö, en i Borås och en i Halmstad).

Karin Nylén på Emmaus Björkå tror att anledning till att butiken går bra är att den till ytan är så stor att de kan unna sig att sälja precis alla varugrupper, och alla varugrupper får också en ordentlig bredd.

– Sen tror jag att många gillar den lite ruffa känslan en får på plats, och vårt sätt att tydligt och enkelt exponera våra varor.

När du handlar hos Emmaus får du inte bara hem goa prylar till bra priser. Du stöder också välgörande projekt. Just nu fördelas Emmaus överskott till projekt i bland annat Nicaragua, Palestina, Västsahara, Mocambique och Angola.

Så om second hand-suget blir för starkt under påsken så vet ni vart ni ska styra kosan. För lite mer inspiration och information kan ni kolla in det här inlägget som handlar om vårt senaste besök på Ångpannegatan och Emmaus.


Publicerat: 2014-04-16