Sossarnas löfte: lånecyklar på Hisingen 2015

Socialdemokraterna säger nu att det är dags för lånecyklar även på Hisingen, som Hisingenftw efterlyst, och att man gett Trafikkontoret detta i uppdrag och har det i sin budget. Men tidigast i februari 2015 kan det bli aktuellt. Vad övriga partier tycker i frågan? Vet ej – de har ännu inte svarat…

Vi skrev ju här om det horribla i att Styr & Ställ finns på nära 60 stationer i Göteborg men ingenstans på Hisingen. Vi skickade senare ut en fråga till samtliga partier i stan kring den 10 april: “Är det inte dags att Hisingen får egna stationer med lånecyklar, om så, hur är ditt parti berett att arbeta för att detta sker, och hur snart kan det i så fall ske?

Det har varit lite segt att få in svar, men nu rasslade det precis till i mailkorgen, och vi fick fatt i Johan Nyhus, (S), kommunalråd i kommunstyrelsen. Han svarar:

– Jo det är dax, och vi har både i budget och direkta uppdrag gett trafikkontoret detta uppdrag, det som är problematiskt är upphandlingar  och juridiska frågor. Jag tycker vi på hisingen skall ha ett  lånecykelsystem som är kompatibelt med styr och ställ, så att du kan låna och lämna cykeln både på Hisingen och fastlandet. Jag tycker också att man skall bygga ut ett system som omfattar viktiga målpunkter på Hisingen, så att ett lånecykelsystem har en god funktion också på Hisingen, typ Backaplan, Kvillebäcken, Weiselgrensplatsen, Volvo, Eriksberg m.fl.

Hur snart kan stationer för lånecyklar på Hisingen bli verklighet?

– Då skulle jag vilja ha de första stationerna på plats till nästa säsong alltså feb 2015.

Okej, det blir ju förstås inga cyklar till sommaren, det hade vi heller inte räknat med, men ett löfte om att låneyklar är på plats i början av 2015 får anses gott. Men nu undrar vi bara – vad tycker ni andra partier? Frågan är skickad….vi väntar på svar…


Publicerat: 2014-05-07
Taggar: , , , , ,