Hisingen krammärks på Picknickfestivalen

Vi har under våren blivit rätt bortskämda med lediga dagar och på fredag är det dags för Sveriges nationaldag. Den bästa traditionen denna dag är i vanlig ordning Picknickfestivalen på Svarte Mosse på Hisingen och på Apslätten i Kålltorp!

Skulle vi sammanfatta festivalen lite kort så skulle det kunna låta ungefär såhär: Picknickfestivalen är en åtta år gammal gratisfestival som varje år anordnas på nationaldagen. På de två festivalområdena samlas tusentals människor och har picknick ihop till tonerna av både lokala och nationella artister. Alla som vill är välkomna!

Mångfald och gemenskap är Picknickfestivalens ständigt återkommande tema. Det är fina ord men kan i ärlighetens namn vara lite svåra att handfast greppa, något som arrangörerna verkar ha förstått. Därför blir Picknickfestivalen nu en krammärkt festival! Man resonerar som så att en kram kan alla relatera till och det är just den där omfamnade, varma känslan som ska löpa genom hela festivalen. På plats kommer därför ett kramtält sättas upp där den som vill kan kramas med någon man känner eller kanske inte känner. Alla kramas räknas, målet är att samla så många som möjligt. En fin tanke tycker vi!

Så varför inte gå och kramas lite på nationaldagen samtidigt som du picknickar i gräset och lyssnar till skön musik?  Hela programmet hittar du här och vill du veta hur det hela började för en sisådär åtta år sedan så kolla här!

Vi ses kanske i kramtältet!

Kram så länge

 

Hela programmet ser du här:


Publicerat: 2014-06-04
Taggar: , , ,