Hisingenftw:s knattereporter tycker till om de fem förslagen till skyskrapa på Hisingen

Imorgon onsdag tillkännages vilket av de fem förslagen till skyskrapa på Hisingen som vunnit. Det är ju mycket stora stadsbyggnadsprojekt i görningen i Göteborg, inte minst på Hisingen. Allt blir väl klart om ett par decennier eller så. Den kommande skyskrapan på Lindholmen lär väl komma upp tidigare än så men ändå, det blir dagens knattar som ska leva länge med allt det nya. Vi lät därför vår knattereporter Nocke, 9 år, kolla in de fem förslagen till den kommande skyskrapan på Lindholmen och avge sitt omdöme. Samt kora vilken av alla de fem förslagen han skulle trivas bäst med.

Vår knattereporter Nocke är alltså 9 år och älskar fotboll, tv-spel och samt berg- och dalbanor i allmänhet och Helix på Liseberg i synnerhet. Utöver det är han hyfsat intresserad av hus säger han, tycker ibland att det byggs lite för mycket i staden, men en rejäl skyskrapa tror han kan bli kul.

Vi lät Nocke kolla in de fem utvalda arkitektförslagen till det som hittills går under arbetsnamnet Karlavagnstornet, och vi bad honom om ett omdöme för respektive hus. Sen ville vi också veta om han hade någon favorit, samt att han gissar vilken av skyskraporna som kommer att koras som vinnare imorgon Här är resultaten av hans genomlysning av förslagen.

Först kikar vi på förslagen dårå:

Okej, varsågod, spill dina bönor Nocke!

Nr 1 “URSA”

Knattereporterns omdöme:

– Den har många färger och ser rätt rolig ut, man blir glad av alla färger. men den är lite väl kvadratisk eller vad det heter, fyrkantig på något vis, för raka kanter.

Nr 2 “SVALL”

Knattereporterns omdöme:

– Det är mycket blått här, och man tänker på blommor. Jag gillar formen på den, den är snygg, men den är också lite för kvadratisk.

Nr 3 “GLASKLART”

Knattereporterns omdöme:

– Man tänker på luft när man ser den. Den ser lite osynlig ut, och det är lite för mycket fönster och lite för mycket glas. Det gör att den ser tråkig ut.

Nr 4 “POLSTJÄRNAN”

Knattereporterns omdöme:

– Äntligen en skyskrapa som inte ser kvadratisk ut. Det här är min älskling tror jag. Man tänker på en skruvmejsel, eller den ser ut som en gubbe som står uppochner. Nu tänker jag också på berg- och dalbanor, typ Helix, det är nog därför jag tycker om den, jag älskar ju berg- och dalbanor.

Nr 5 “KYSSEN”

Knattereporterns omdöme:

– Mm, jag gillar formen. Fast jag vet inte om det ser ut som en kyss direkt. Jag gillar det guldiga på insidan, det är snyggt när den glänser i solen. Jag tänker på Cigarren i London.

*************

Så, då återstår att kora en vinnare. Nocke vrider och vänder på bilderna, och säger till sist:

– Jag skulle nog trivas bäst med Kyssen, eller Polstjärnan. Jag tror Kyssen vinner!


Publicerat: 2014-06-17
Taggar: , , ,