Ola Serneke exklusivt för Hisingenftw: "Vi är helt trygga med finansieringen"

Reaktionerna på vinnarförslaget Polstjärnan, den kommande skyskrapan på Hisingen blev överlag positiva, och även bloggen gick i taket – det var ju rätt pinne som vann! Men vi kunde inte låta bli att åtminstone delvis röja vår enda lilla oro – tänk om allt faller pga att finansieringen blir för tuff? Ola Serneke, byggföretagaren bakom hela projektet, noterade vår lilla undran och hörde genast av sig till oss.

Ola Sernekes svar till Hisingenftw på vår fråga rörande finansiering av Polstjärnan:

– Att finansiera ett projekt om 200.000 kvm gör man genom att sälja BRF samt hyra ut lokaler/lägenheter. Med kontrakten som underlag så finansieras etapp efter etapp. Färdigställandet kommer ske med ca. 1.2-1-3 miljarder per år i omsättning fram till 2021. Således så delas finansieringen upp i etapper och efter försäljning av BRF och uthyrning. Egentligen precis som man gör vid alla bostads- eller kontorsprojekt.

– Vi känner oss helt trygga i denna process och det är inget vi skall falla på. Alla ställer sig frågan om det inte blir för dyrt att bygga högt – svaret är enkelt, ja om man bygger som Turning Torso och med konstant icke repetition. Det ska vi inte göra, utan ta lärdom av alla andra välbyggda höghus i världen som blivit bra byggda till rätt pris.

– Med stenhård kontroll i alla skeden från dag 1 samt med en hög prefabriceringsgrad, så skall vi absolut lyckas med detta. Vi kommer ha med rätt expertis från de större projekten i världen så att detta projekts uppförande skall gå så smidigt som möjligt. Ser fram emot första spadtaget 2016 !

Med vänlig hälsning,

Ola Serneke


Publicerat: 2014-06-19
Taggar: , , , , ,