Dani Dillar testar The Docks: Jag kom, jag såg, jag segade

Ännu en gång är det dags att gå in Dani Dillars värld  – vi ville få Danis speciella syn på sommarens mest publika Hisingenevent The Docks. Dani accepterade uppdraget och gick dit tidigare i somras. Det här är hennes rapport.

DANI DILLAR: THE DOCKS – JAG KOM, JAG SÅG, JAG SEGADE.

The Docks har väldigt många köer: en kö för betalande gäster, en kö för betalande gäster med gästlista, en kö för icke-betalande gäster med gästlista, en kö för gäster med The Docks-appen, en kö för gäster med förköpsbiljett, en kö för folk som vägrar att stå i kö, en kö för folk som gillar att stå i kö och en kö för fan och en kö för hans moster. Jag testar lite olika köer och sen går jag in. The Docks tar in väldigt mycket folk. Det är folk överallt. Det har inte varit så mycket folk här sedan jag drack alkoholtvål på Göteborgskalaset för tio år sedan, mycket vatten har runnit under broarna sen dess. Bokstavligt ta… Ja, ni fattar. Ordvits, men jag har verkligen druckit tvål. Eller nej, det är inte sant, jag vågade inte. Men ändå.

Plötsligt har alla ”coola stadsbor” med stora sjalar och smarta hattar börjat komma till min lilla ”skit-ö”. Nu passar det. Ibland när fastlänningarna skojar om att de vill spränga broarna till Hisingen, då skrattar jag inte alls. Jag ler inte ens. För min del får de gärna spränga broarna.  Jag bryr mig inte. Jag skulle älska om Hisingen drev ut i havet och kanske landade vid de brittiska öarna.

Eller så kan vi resa en stor mast på Backaplan och sy stora segeldukar av mattorna på Mattlandet och segla världen runt.

Jag beställer en drink och ”minglar runt”. Hej hej. Tjena på dig. Allt bra? Okej, vi ses. Hej då. Det är i alla fall trevligare än på Whoopsi Daisy. Det ligger bara några kvarter bort,  men är så där superkul längre. Jag såg hela VM på Whoopsi och när nåt lag gjorde mål skrek jag ”WHOOPSI”! Bartendern tyckte åtminstone det var ganska kul.

Men nu går jag här på The Docks hur som helst och undrar ”vem har lagt den här trallen här?”, det är en fin trall det här, go att gå på… Det är ganska fint här överlag faktiskt, fast det ligger på ”skit-ön”, och den där färjan är rätt så festlig ändå, tänker jag skamset.

Det går alltså en färja mellan Lilla Bommen och The Docks som fraktar över de danssugna stadsborna. För övrigt har jag läst att The Docks har en restaurang, de serverar ”internationellt cross-kitchen” – say what!? Mellan restaurangen och inomhusdelen finns en utomhusbar, det fungerar som ett vattenhål, uppifrån ser man hur folk flockas runt baren, det knös fram och tillbaka. På höger sida, ja utomhus alltså, har de har byggt nåt som ser ut som en gigantisk trappa, jag klättrar upp, längst upp ställer jag mig, man ser allt härifrån tänker jag, hela världen, så känns det. Jag sveper det sista ur mitt glas. Sen klättrar jag ner och konstaterar att alla har försvunnit. De är på konserten inne på dansgolvet och har säkert svinkul, golvet gungar, alla hoppar, det är ett jäkla liv här nu. Men det skiter jag i, jag har ingen feeling. Jag kom, jag såg, jag segade. Sen cyklade jag hem. Mer har jag inte att säga.

XXX/ Dani

 

 


Publicerat: 2014-08-06
Taggar: , , , , , , , , ,