Han behöver 5 665 spänn för att göra Hisingen till en ännu vackrare plats

Robin Olsson älskar cyklar och tror att världen skulle bli en bättre plats om bara fler cyklade. Just nu är han i full färd med att renovera vad som ska bli ett nytt cykelfik på Väderkvarnsgatan. Vi är rätt säkra på att det kan bli en av Hisingens mest fantastiska mötesplatser. Han kommer också att jobba med cykeluthyrning. Det finns bara ett litet aber. Robin behöver hjälp – därför har han startat ett crowdfundingprojekt för att komma igång på allvar.

Robin driver sedan tidigare fantastiska mat- och musikbloggen Llama Lloyd, som oortodoxt mixar intervjuer med artister och matlagning, spellistor och krönikörer. Fast bloggen håller nu på  att transformeras till ett cykel- och kulturfik på Väderkvarnsgatan, och behöver vi säga att vi älskar detta?

Planer finns på cykeluthyrning, soppor och mackor (bland annat baserade på recept han frått av artister som intervjuats på Llama Lloyd) och den 25 augusti ska han arrangera en så kallad slow roll, alltså cykelturer till olika platser i stan, denna gång Frihamnen och Ringön. Kaféet ska inspireras av traditionellt svenskt kafékultur med fokus på havremjöl frukostar och soppor till lunch. Naturligtvis kommer det att finnas bröd bakat från grunden, och veganalternativ ska också erbjudas. Liksom olika former av kultur.

Att det triangelformade området söder om Backaplan (TriBacka?) som ramas in av Myntgatan, Hjalmar Brantingsgatan och Lundbyleden är som klippt och skuret för detta kulturella cykelfik råder det inget tvivel om – inom fem år är detta (på gott och ont?) så mycket hetare än Mariaplan, märk våra ord.

Totalt är det meningen att crowdfundingen ska dra in 10 långsjalar, när detta skrivs har han hunnit skrapa in 4335 kronor. Saknas: 5 665 spänn för detta projekt som kommer att göra Hisingen till en ännu vackrare plats. Word. Värt.

Givetvis vill vi stötta Robin i insamlandet som bland annat ska täcka kostnader för inköp av diverse nödvändiga prylar som kaffekokare och kassaapparat, och vad kan vi bättre bidra med (tja, pengar då förstås) än att här och idag berätta om crowfundingen, som du hittar till här.

Eftersomn Robin Olsson gjort en utmärkt liten film (med musik av grymma Josefin Öhrn + The Liberation som vi tyvärr missade på Way Out West härom helgen) , därför säger vi inte mer just nu (men lita på att vi återkommer med ett fylligt inlägg om Robin och hans Hisingsvision inom kort) och låter istället filmen tala för sig själv:

(Filmen är gjord av av filmmusikern Sveinung Nygaard och filmen blev skjuten och filmad av dokumentärfilmaren Frans Huhta Karlsson)

 


Publicerat: 2014-08-14
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , ,