6 upplevelser du inte får missa på din weekendtripp till Hisingen.

Nu kan stockholmarna ta sig direkt till hajpade Hisingen med flyg. Häromveckan startade flygbolaget Sparrow en sprillans ny flyglinje mellan Bromma-Hisingen. Varför inte ta en weekend-trip till Hisingen? Hisingenftw bjuder här på 6 upplevelser du inte får missa på din weekendtripp till Hisingen.

Flygbolaget erbjuder 32 avgångar i veckan med jetplanet Embraer ERJ-145 med plats för 49 säten.
Turlistan innefattar sex avgångar dagligen måndag till fredag samt två avgångar på söndagar mellan Bromma och Hisingen. På en utlovad låg prisnivå. 399 pix verkar de billigaste biljetterna ligga på som vi hittat på deras sajt. En weekendtrip till Hisingen kan därmed ha seglat upp som ett av de hetaste resmålen för weekendtrippande stockholmare sugna på nya urbana kickar. Hisingenftw listar därför stolt…6 upplevelser du inte får missa på din weekendtripp till Hisingen:

1. Broöppning

Fenomenet fick sin populärkulturella peak och odödliggjordes av Kurt Olssson när han febrigt rusade runt på Göta Älvsbron och intervjuade bilister som snällt satt och väntade på att broklaffarna skulle fällas ned igen. Har du inte varit med om en broöppning, helst i rusningstrafik, sett den rusiga otåligheten bland medpassagerare på en spårvagn eller i bilar som vägrar stänga av motorn samt till sist sett spetsen på den ensamma segelbåts masttopp som efter en bra stund sakta makar sig mellan broklaffarna har du inte upplevt Hisingen fullt ut.

 2. Köttets lustar

Hisingen har tagit täten när det gäller grillat, och det är inte mer än rätt att kalla Hisingen för Grill City. Vare sig du väljer småhemliga men fantastiska Jenin Grill, Paus eller mytomspunna Grilltaverna i Hisings-Backa by the sea så kommer du inte att bli besviken – om du gillar kött som mött hett grillgaller. Rök in dig över en Hisingshelg så klarar du vintern!

3. Backadialekten

Gustaf Skarsgård hånades av somliga för sin mustiga göteborgsdialekt i den utmärkta tv-serien Ettor & Nollor, inte minst av göteborgare, men vad de inte såg, eller hörde snarare, var att han på pricken fångade in det underbara Backatugget. Enligt säkra källor hade han gjort grundlig research med hjälp av just en Backabördig person, och vi menar att hans tolkning är kongenial och oerhört stark. Vi tvekar inte att utnämna Backadialekten till stadens mest uttrycksfulla dialekt och ett måste för tillresta stockholmare sugna på autencitet och starka intryck.

 4. Kville Biljard

Kniv-Söder är ett minne blott, hur mycket än Söderhipspters i huvudstaden vill få oss att tro något annat. Det ruffiga, autentiska och spännande har försvunnit i latteångorna. På Hisingen finns definitit samma gentrifierade miljöer som i trakterna kring Hornstull, men här finns också kvar en geniun och stark karaktärsfull stämning här och var som vi älskar. Kville Biljard är ett sådant ställe, välkänt och välbesökt och absolut ett landmärke i Hisingens barvärld. Ett måste under din weekend på Hisingen. Runt hörnet i närliggande kvarter finns fler, och ännu ruffigare ställen för den äventyrligt lagda.

 

5. Arbetarfikens sista utpost

Det är lätt att tjusas av alla espressobarer som poppar upp i svenska storstäder. och inget fel i att plocka hem hela detta klassiska kaffebarskoncept från Italien. Men vad hände egentligen med de gamla svenska arbetarfiken – vår folkhemsvariant av den genuina italienska espressobaren? Jo, det ska vi berätta. Det allra flesta har stängt av bryggkaffet och packat ihop. Förutom på Hisingen då. Vare sig du kliver in i den varma gemenskapen på Färjenäs Kafé, tar in de omsorgsfullt rullade köttbullarna på Rosa-Mi eller styr stegen in på Gröna Dalen och beställ in en rejäl tradarmacka.

6. Oexploaterad citymark extravaganza

Alla vill bo centralt, och det byggs som aldrig förr. I Göteborg likaså, åtminstone att döma av alla uppgrävda gator – men i realiteten står en yta stor som Halmstad fortfarande obebyggd mitt i centrala stan. En stor del av denna yta ligger ju som bekant på Hisingen. Du kan alltså ströva runt på karg och fantasiväckande supercentral mark – en upplevelse som ingen annan större stad i  Europa kan ståta med. Från Frihamnen och västerut har du en bit av city helt för dig själv. Ta en picknick, spela in en musikvideo, skrik primalskrik, lev ut. Men gör det nu – om tjugo-trettio år kan allt vara bebyggt!

 

 

 


Publicerat: 2014-08-27
Taggar: , , , , , , , , ,