Elias bosparade och fick välja först i Kvillebäcken

Det byggs lägenheter i Tuve. Och i Eriksberg och i Kvillebäcken. Ja faktiskt lite här och där på Hisingen, men det vet ni ju redan. Men vilka är det egentligen som flyttar in? Eftersom vi gillar att lägga näsan i blöt tänkte vi att det hade varit kul att gräva fram en av dem som faktiskt ska flytta in här och bli en framtida Hisingsbo. Sagt och gjort – får vi lov att presentera Elias Göransson, en 28-årig 3D-designer från Göteborg och nybliven ägare till en etta i HSB:s brf Umbra, i nya Kvillebäcken.

Varför blev det just nya Kvillebäcken?
– Att bo på Hisingen känns helt naturligt. Min mamma bor på Eriksberg och jag har alltid trivts väldigt bra här på andra sidan älven. Det känns som att Kville kommer att bli ett väldigt fint område och det är rätt coolt att få vara med från början och se en helt ny stadsdel växa fram. Sen kommer jag ju ha nära till allt, både här på Hisingen och stan. Ibland känns det som att folk avskräcks lite från att bo på andra sidan älven för att de tror att det är långt bort, men jag fattar inte varför. Jag menar, det är bara två hållplatser till Nordstan med vagnen, det är ju som att bo vid Domkyrkan typ. Det är också bara två hållplatser.

Helt sant, Elias! Men varför valde du att köpa lägenhet och inte hyra?
– Den första tanken var ju att hyra men som i princip alla vet så är det ju inte det lättaste direkt att få en bostad bara sådär. Visst, jag hade kanske kunnat få något i utkanten av stan efter ett par år men jag ville gärna bo mer centralt än så. Så jag kollade runt och började jämföra vad det skulle kosta om jag skulle köpa en lägenhet istället och kom fram till att en bostadsrätt inte nödvändighetsvis behövde bli dyrare. Dessutom kommer jag att få det precis som jag vill direkt och behöver inte lägga massa pengar på att renovera och sånt.

Hur vill du att din lägenhet ska se ut då?
– Jag suger på den karamellen fortfarande. Jag har ett litet hum men jag har inte bestämt mig än, det är ju ett tag kvar tills jag kan flytta in. Men det ska vara en öppen planlösning, så mycket vet jag. Många kanske tycker att det är konstigt att köpa något som man måste vänta på rätt länge på innan man kan flytta in, men nu hinner jag spara lite pengar som jag kan köpa möbler och sånt för sen. Att köpa lägenhet är en av de största investeringarna i livet. Halva grejen är ju att drömma om hur det kommer att bli, så jag har inga problem med att vänta.

Elias 4 Hisingen-favoriter:

Ramberget. Du kan inte få finare utsikt över staden än vad du får här. En perfekt plats för dig som vill njuta av en fin sommardag.
Bombay bistro. En grym indisk restaurang på Lindholmen.
Hisingsparken. Hisingens motsvarighet till Delsjön. Perfekt för mysiga promenader.
Oishii Sushibar vid Slottsberget. Bästa sushirestaurangen på Hisingen, enligt många.

Så vill Elias att nya Kvillebäcken ska bli:
Livfullt. Satsa på affärer och uteliv, det ökar stämningen.
Öppet. Det är viktigt att känna att man kan röra sig fritt i området.
Promenad- och cykelvänligt. Prioritera cykelvägar och gågator och begränsa biltrafiken.
Konstnärligt. Konst är roligt och sätter prägel på området.

Samtliga bilder är tagna av Carina Gran


Publicerat: 2014-09-16
Taggar: , , ,