Experimentell bastu byggs i Frihamnen

Först var det en rollerderbybana och segelbåtar. Sedan var det stadsodlingslotter och Food trucks. Efter det var det en Lilla Namo-konsert och en gigantisk målning på containrar. Listan av tämligen oväntade och annorlunda happenings i Frihamnen börjar bli ganska lång vid det här laget. Nu kan ännu en aktivitet sållas till de övriga; bastubygge.

Under denna vecka håller hypade …ja vad ska vi säga..arkitektbyrån, teamet, kollektivet…(oklart egentligen vad det är) RaumblaborBerlin i workshopar för de som känner sig manade. Från morgon till kväll byggs en bastu på stolpar ute i älven, med snirkliga terrassvägar längs vattnet. Det hela förklaras som en experimentell workshop, så bygget ser varken ut eller utförs på ett “normalt” sätt. Föreställ er tyska outside-the-box-arkitekter möter Lars Vilks, typ.

När allt är klart ska vem som helst kunna reservera bastun för eget bruk. Vi lovar att återkomma med bastutest när allt är klart.

 

 


Publicerat: 2014-09-18