Hisingen är egentligen två öar!

För två år sedan, i oktober 2012, ställde vi oss frågan: Är Hisingen egentligen två öar?

Blogginlägget fick stor spridning och skapade en spännande diskussion huruvida påståendet var sant eller ej. Vi hävdar än idag att vi hade rätt. Hisingen är två öar – döpta av oss själva till Hisingen och Hisingtvå. Men eftersom vi inte ville förlora 4:e platsen i ö-ligan kunde vi inte skryta om vårt scoop alltför mycket (kortfattat handlar det om att Kvillebäcken har ett utlopp Göta Älv i höjd med Frihamnen, samt ett annat utlopp i Nordre Älv. Detta innebär att vattnet delar av Hisingen i två öar/delar).

Lagom till detta avslöjandets 2 års-jubileum gjorde vi en rolig upptäckt på internet. Det visade sig att någon/några gått snäppet längre än oss med ambitionen att reda ut denna ö-oreda. På vimeo fanns nämligen en video upplagd, daterad enbart ett år tillbaka i tiden. Den som postat filmen kallar sig för Seb Z. Eftersom vi är ganska smarta och grymma på research kom vi snabbt fram till att det måste vara samma person som året dessförinnan skrev denna kommentaren under det ursprungliga blogginlägget:


Sebastian torde nog med all säkerhet vara samma person som Seb Z. Även om det tog honom ett år att få med sig kameran ut. Alternativt klippa ihop filmen. Hursomhelst – Seb Z/Sebastian är en himla fräck snubbe som faktiskt tagit sig tid att göra det här reportaget! Ni kan ju själva se vilken konklusion han drar…..

Hisingen – en eller två öar? from Seb Z on Vimeo.

…och ni vet var ni läste det först. Nobelpris i geografi heading this way. Just sayin.

 


Publicerat: 2014-10-01
Taggar: