Julen börjar den 29 november i Kville

Vid den här tiden av året funderar många av oss på samma sak – har julen börjat än? Vissa menar att högtiden som tidigast bör inledas någon gång runt Lucia, medan entusiasterna rotar fram stjärnor och ljusslingor redan i mitten av november. Men räds icke! För de ambivalenta kan vi i år presentera ett konkret datum – julen börjar på lördag den 29 november!

Då ställer nämligen våra vänner på Kville Saluhall för första gången till med Kvillejul. Mellan kl. 10.00 – 16.00 bjuds det bland annat på julmarknad, julsånger och granförsäljning.

Vad händer då i saluhallen, well, här är ett axplock:

Julmarknad – botanisera bland julostar, lussekatter, polkagrisar, vörtbröd, marmelader, senap, honung, och mycket, mycket mer. Vid Kville Saluhall erbjuder butiker och handlare en mängd olika julprodukter.
Julsånger – lyssna till ljuva toner av trion Pearl från kl. 13.00.
Kvillebäcken i pepparkaka – beskåda en modell av den framtida stadsdelen gjord av pepparkaka.
Granförsäljning passa på att inhandla din julgran utanför Kville Saluhall.
Lägenhets- och markvisning – mellan kl. 12.00 – 14.00 kan du titta in i de nybyggda lägenheterna och uppleva hur det är att bo i nya Kvillebäcken.
Upptäck stadslivet – besök områdets alla nyöppnade butiker och caféer. Dagen till ära bjuds det på utlottningar och specialerbjudanden.
Glögg & pepparkakor – alla besökare bjuds på ekologisk glögg och pepparkaka.
Besök av tomtefar – ryktet säger att han tar emot önskelistor.

Oavsett om du är ute efter att lägga vantarna på den praktfullaste granen, är nyfiken på hur det är möjligt att bygga en hel stadsdel i pepparkaka, eller om du bara är sugen på lite glögg verkar Kvillejul vara väl värt ett besök. Det är dessutom ett ypperligt tillfälle för de som inte har hunnit besöka hallen ännu att göra det.

En sak till! Vi kan nämligen också tipsa om att Cederleüfs & Svenheimers Bageri & Konditori öppnar en pop-up butik i Kville Saluhall den 28 november. Deras sortiment tycks innehålla allt från trendiga chiabröd till traditionella smörgåstårtor. C&S finns på flera ställen runt om i stan och har visst vunnit pris för Göteborgs bästa semla flera gånger. Vilken grej! Kan vara bra att veta för den som i god tid vill börja planera inför kommande fettisdag.

För den som händelsevis inte vet eller behöver friska upp minnet så ligger Kville Saluhall på Gustav Dalénsgatan 2. Närmsta hållplatsen är Vågmästareplatsen. Väl mött!


Publicerat: 2014-11-26
Taggar: , , , , , , , , ,