Kville Saluhall nominerad till fin arkitekturtävling

Kville Saluhall har nominerats till European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015. Den prestigefyllda tävlingen för europeiska byggnadsverk är den andra tävlingen som Hisingens stoltaste saluhall blir nominerad till!

Knappt har helgens succé med julmarknad på Kville Saluhall förrän det är dags för nästa spännande nyhet om saluhallen. Förra året blev ju saluhallen nominerad till Kasper Salin-priset, det finaste man kan bli nominerat i arkitektur-Sverige, men av okänd anledning blev det inget guld då. Men skam den som ger sig, nu är det dags igen. Och här snackar vi prestigetävling:

European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award” instiftades 2001 och belönar arkitekturprojekt som uppförts under de två senaste åren och representerar europeisk arkitektur av hög kvalitet. Priset administreras av Europeiska kommissionen och stiftelsen Mies van der Rohe Foundation som ansvarar för nomineringarna och själva prisceremonin.

– Vi är otroligt stolta över att Kville Saluhall nominerats till ett av Europas bästa byggnadsverk. Sedan saluhallens invigning 2013 har byggnadens design väckt mycket uppmärksamhet och bland annat belönats med Yimbypriset och en nominering i Kasper Salin-priset, säger Emma Hedenryd, projektledare för Kville Saluhall på Älvstranden Utveckling.

Kvillebäckens saluhall är utformad av Gustav Appel Arkitektkontor som vann en allmän arkitekttävling om saluhallens gestaltning 2011.

 


Publicerat: 2014-12-04
Taggar: , , , , , , , , ,