Göteborgs största gratisparkering ligger mitt i stan

Till helgen är det många som kommer att ta bilen in till stan för lite gammel hederlig julhandel. Kanske är du en av dom? Vi kan anta att parkeringarna på Heden och i Nordstan kommer vara fullbelagda till sista platsen. Men vet ni vad – Göteborgs största gratisparkering ligger så centralt det bara går och används i princip inte av någon. Vi talar såklart om Frihamnen. En dag kommer det vara svårt att få plats även här. Men nu är det nu och än så länge gapar Frihamnen tom sånär på Jubileumsparkens playa och rollerderbybanan samt de två stora kajskjulen. Här finns det flera kvadratkilometer av tom asfalt och gratis parkering så lång ögat når. men för säkerhets skull – kolla efter skyltar och P-automater IFALL ni råkar hamna någonstans där det faktiskt är betalningsplikt.

Från Frihamnen är det nära både till Backaplan och Nordstans köpcentrum. Att gå över Götaälvbron är faktiskt en riktigt trevlig promenad för utsocknes som vill se lite av stan. Vill man inte det går det bra att ta bussen. Från och med söndagen den 14 december (tredje advent) så kommer nämligen bussen att stanna inne på Frihamnsområdet – Perfekt! Hållplatsen heter Frihamnsporten och trafikeras av linjerna 16, 16X, 45, 402. På söndag bjuder dessutom gänget på Älvrummet på lussefika för att fira hållplatsens invigning. Mer info om det ser ni här nedan:


Publicerat: 2014-12-10
Taggar: