Kan Hisingen bli Göteborgs kulturella framsida?

Förre museichefen på Röhsska, Ted Hesselbom, bor inte längre i Göteborg, men verkar ha kvar en engagerad glöd när det gäller stadens utveckling. Mest ömmar han för Hisingen. Men är det kvalitativt eller kalkon?

Idag i GP domineras hela debattsidan av rubriken Gör Hisingen till stans kulturella framsida. Givetvis hajar man till. Vad är det fatt? Vi har läst artikeln och finner formuleringar som “Kanske den oheliga alliansen mellan en kreativ subkultur och en ovanligt självgod medelklass är det unika med Göteborg?” en smula träffande medan andra idéer mest är tämligen ogenomförbara (en flytt av Centralstationen till Hisingen känns en smula far out med tanke på att inte ens de mest ivriga Västlänkenfienderna väl på allvar tror att en ny station skulle kunna flytta till Olskroken/Gårda…). Och det där med Liseberg…är det någon som greppar hur han menar? Milt uttryckt helt far out. Men här finns kanske några spår av tankar som är kul – om så bara för diskussion. Så vi frågar väl bara rakt på: vad tycker ni  är Hisingen Göteborgs främsta tillgång för framtiden? Läs artikeln här och kom med synpunkter!


Publicerat: 2015-02-08
Taggar: , , ,