Stoppa pressarna: Försvarsmakten har sagt sitt om skyskrapan på Hisingen!

Försvarsmakten säger ja till Sernekes skyskrapa kablades ut idag. Ja ni läste rätt. Och även vi läste rätt, direkt från ett pressmeddelande utskickat av Serneke tidigare idag. Vi kan givetivs anta att något relevant föreligger i ärendet, men ändå brast det lite för oss. Vi är troligtvis helt jädra förstörda av populärkultur, men det som hände i våra tankar när vi läste denna information, “Försvarsmakten säger ja till Sernekes skyskrapa” var ungefär samma sak som brukar gestaltas i animerade satiriska shower som Simpson´s och Family Guy. 

Vi såg således framför oss hur folk bröt ut i sång, i showdräkter och imponerande scenografier och då sjungandes en munter vers som peakar med en refräng “Försvarsmakten säger ja, säger ja, säger jaaaaaa – till Sernekes skyyyy-skraaaa-paaaaaaa” osv. Ja vi vet, det här var en barnslig reaktion. Vi förstår att det är allvar detta. Att Försvarsmakten säger ja alltså. Luftrummet blir onekligen inte detsamma med en flera hundra meter pinne på Lindholmen, I pressmeddelandet berättar VD Ola Serneke, som ju även är initiativtagare till skyskrapan:

– Vi har fått besked från Försvarsmakten som säger att de analyser som gjorts av höjden och placeringen av tornet inte visar någon konflikt med riksintresse för totalförsvaret.

Anledningen att det brast lite för oss, à la tecknad tv-programs arketypiska ironi-show-mellanspel, var mest för att vi för inte alls länge sen mailade till Serneke och frågade om det var något nytt på gång, men denna gång, till skillnad från tidigare, uteblev svaret. Tills vi då fick ta del av detta pressmeddelande om…ja ni vet vad. Men.,,det fanns givetvis en relevant krok här. Försvarsmakten sa nämligen alldeles nyligen NEJ till en skyskrapa i Stockholm, Tellus tower, som för övrigt hade tagit höjd (höh höh) på att bli Sveriges högsta hus. Men efter detta stockholmska försvarsmaktsnej leder onekligen Hisingen racet.

Nu vet vi, och ni. I slutet av 2016 beräknas det 260 meter höga tornet börja byggas i Göteborg. Karlavagnstornet är dock bara en del av ett stort område som totalt kommer att bestå av 15 kvarter med bostäder, kontor, handel och servicefunktioner.

Fortsättning om skyskrapan följer med säkerhet – och låt det skrivas med eldskrift över himlen ovan Ramberget – Försvarmaktens säääääger jaaaa.


Publicerat: 2015-02-26
Taggar: , , , ,