Göteborgs stad hör lånecykelbön från Hisingen…e-eller?

Ni vet vad saken gäller. Lånecykelsystemet Styr& Ställ är en formidabel succé i Göteborg, förra året ökade uthyrningen med hela 59 procent jämfört med föregående år. Men på Hisingen har Styr & Ställ uteblivit, säsong efter säsong. Vi har flera gånger skrivit om detta, här och här t ex och undrat när nåt ska hända. Nu händer det några saker. Men – Styr & Ställ på Hisingen, nix det blir det inget med i år heller.

Det är jättekul att satsningen på lånecyklar växer, nya stationer tillkommer bl a vid Chalmer södra och Masthuggstorget. Och allt är inte mörker för Hisingens lånecykelkarriär.

Vad som faktiskt händer är att en elcykelpool som drivs av solenergi etableras med uppställningsplatser vid Centralstationen och Lindholmen Science Park (en av de platser som vi föreslagit här tidigare). Det blir alltså möjligt att ta elcykel enkel resa över Hisingenbron, mellan ovan två nämnda platser då. Hur cyklarna används ska också kartläggas genom gps-sändare.

Sex stycken ellastcyklar ska också placeras till de boende i Kvillebäcken, ett område som verkligen satsar grönt på många sätt, vilket vi gör tummen upp för och gärna tipsar om nya byggen som t ex det här som ligger supernära Kville Saluhall.

Men hallå…det där är jättebra, men vi ställer frågan igen – varför inget Styr & Ställ på Hisingen? Hisingen är mer en förvaringsplats för gamla kranar som ligger ute på nätauktioner. Det är här Göteborg växer och utvecklas mest de kommande dccennierna, här behövs således mer och bättre utvecklad cykelinfrastruktur – NU!


Publicerat: 2015-03-02
Taggar: , , , , , ,