Den nya Gröna Vågen?

Nu byggs det en hel del i Tuve! I någon form av gröna vågen anda uppför nu HSB fler boenden i samma områden som redan färdigställda BRF Vitsippan. Redan nästa år kommer man kunna flytta in i BRF Blåsippan, som området kommer att heta.

Hisingen utvecklas allt mer. Medan Norra älvstranden kanske går åt ett mer futuristiskt tema med skyskrapor, linbanor och en lågbro som påminner om roboten Eve från Wall-e, satsas det i Tuve på bostäder för den som vill komma närmare naturen och landet. I närheten finns inte bara orörda naturområden, utan även Kättilsröds 4H-gård där man hälsa på diverse djur.

Desirée Larsen bor i BRF Vitsippan med sin make och två barn. Hon är en av många som valt området just för att det ligger både mitt i naturen men ändå med bra förbindelser in till centrala Göteborg.

Hur viktigt var det att ert hem skulle ligga nära naturen när ni valde ny bostad?
– Det var jätteviktigt, framför allt med tanke på barnen. Vi bodde tidigare ute på landet, men kommunikationerna in till stan var så dåliga, så när vi fick höra takas om BRF Vitsippan kände vi att det skulle passa oss perfekt. Här bor vi nära naturen samtidigt som det är lätt att åka in till stan. Det är underbart att bara kunna öppna dörren till uteplatsen så att barnen kan springa ut och leka.

Har du något tips på vad man kan göra när man är i krokarna kring BRF Vitsippan?
– Jag tycker verkligen att man ska utnyttja motionsslingan runt Slättadamm i Hisingsparken. Det är perfekt om man vill motionera eller bara ta en promenad med barnvagnen. Hisingsparken har också fått en ny stor lekplats, så det är perfekt att ta med barnen dit.


Publicerat: 2015-03-23
Taggar: , , ,