Lundby först ut på nya Göteborgskartan – våga sluta krama de gamla kranarna!

Projektet Göteborgskartan söker bildkonstnärer  och grafiska formgivare med rötter i Lundby! De nya Göteborgskartan ska få göteborgarna att vilja utforska sin egen stad på nya sätt. Först ut att avbildas är platser i Lundby – och det ska gudarna veta att det finns mer än de stackars kranar som syns på den gamla göteborgskartan att välja bland!

Det är alltså den lokala tv-kanalen Göthenburgo som har detta intressanta projekt på gång, som bland annat innebär produktion av Göteborgskartan, ett projekt som vill samla allt bra som Göteborg har att erbjuda på ett och samma ställe. Kartan kommer finnas i både digital form och som papperskarta.

Det ska totalt produceras 10 kartor över Göteborgs 10 olika stadsdelar. Första kartan blir överstadsdelen Lundby, och därför söker man nu bildkonstnärer och grafiska formgivare bosatta eller uppvuxna i Lundby för att leda ett kreativt team, Så här skriver de själva:

“Vi vill se mer rörelse mellan stadsdelarna och få göteborgarna att vilja utforska sin stad, påminna dem om de sevärdheter och inspirerande platser som finns i staden. Detta vill vi uppnå genom att producera 10 kartor över Göteborgs 10 olika stadsdelar. Första kartan blir över stadsdelen Lundby, och vi söker nu bildkonstnärer och grafiska formgivare bosatta eller uppvuxna i Lundby för att leda ett kreativt team. Alla är dock redan nu välkomna att höra av sig – vi återkommer till er när det är dags för er stadsdel.”

För mer info om kvalifikationer och vad jobbet innebär – gå in HÄR för att ta reda på mer!

Bilden ovan är från sent 50-tal och är illustrerad av Stefan Wirén. Vi får som sagt hoppas att det finns annat från Hisingen att avbilda än de gamla kranarna (som ju många än idag vurmar för trots dess idag endast museala, vi upprepar, endast museala kvaliteter). Det är ju hög tid att sluta krama dessa antika reliker från en död era och gå vidare. Vi kan förstås ge lite tips till det kreativa teamet som ska utforma den nya Göteborgskartan – använd denna sajts sökruta och skriv in Hisingens sju underverk så får du/ni gratis upp några utmärkta tips!

 


Publicerat: 2015-04-08
Taggar: , , ,