Bilen bara ibland

Det är mycket prat om bilismen just nu. Speciellt på Hisingen. Mestadels handlar diskussionerna om hur det ska bli med trafiken över älven och den nya bron och varför Backaborna är instängda av trängselkameror när de inte ens trängs eller varför det alltid är stopp i Tingstadstunneln. Dessa bryderier kan få vem som helst att känna att man kanske ska dumpa bilen och kika på andra alternativ. För många i storstäder kan det ju ibland kännas onödigt att äga en bil. Det går ju oftast lika bra att ta sig fram med kollektivtrafik eller att exempelvis cykla eller gå.

Men då och då kan man hamna i en situation där man känner ”gött det hade varit att ha bil nu!” Kanske när det regnar underifrån och blåser från alla håll som så ofta det gör i Göteborg. Eller kanske när man ska åka till IKEA.

För boende på Hisingen kan lösningen vara Hisingens Bilkooperativ. Tillsammans med andra medlemmar i bilkooperativet har du då tillgång till tre miljöklassade bilar. Allt du behöver är tillgång till internet för att kunna boka bilarna och en mobiltelefon för att sedan kunna låsa upp dem när det är dags för körning. När det kommer till det rent praktiska underhållet av bilarna blir man placerad i en av tre grupper som vardera har hand om en av bilarna.

Om detta låter som något intressant kan ni kika mer på här.

 


Publicerat: 2015-04-16