Hisingenbandet Pale Honey klara för Uddevalla Solid Sound

Pale Honey är ett av Hisingens finaste band, de kommer i sommar att göra gemensam sak med internationella storheter som Azealia Banks och Interpol och inhemska artister som Thåström och Veronica Maggion på Uddevalla Solid Sound, den lilla uppstickarfestivalen som faktiskt inte är så liten längre.

Uddevalla Solid Sound har i år bytt helg, i år tar man över den gamla klassiska “Hultsfredsfestivalhelgen” i mitten av juni, närmare bestämt 12 och 13/6. Under våren har den ena storheten efter den andra signat för festivalen, och det står helt klart att något stort är på gång uppe i Uddevalla i sommar.

Svenska artister som Sabina Ddumba, Thåström, Vernoica Maggio, Little Jinder, Familjen, Anna Ternheim och Maskinen kröntes nyligen av två riktiga stjärnsmällar till bokningar som gick som en chockvåg över medias nöjessidor: innovativa hiphopkvinnan Azealia Banks (som ställde in sin Way out West-aspelning för ett par år sedan) och mörka postpunkarna Interpol.

Därmed är Uddevalla Solid Sound helt klart att betrakta som Sveriges just nu mest expansiva och heta festival i sin kategori. Att den starka line-upen nu kröns också av Hisingens stoltheter Pale Honey är förstås att betrakta som grädden på festivalmoset. Tuva Lodmark och Nelly Daltrey i duon Pale Honey som släpper debutalbum i vår är definitivt på väg mot genombrottet, och det gäller även utanför Sveriges gränser.

Vi syns i Uddevalla i sommar då – men för att läska er lite extra kan vi avslöja att ni kan se Pale Honey på ett Uddevalla Solid Sound-evenemang redan på Valborg, fast då i Göteborg. Läs mer om den festen här!


Publicerat: 2015-04-17
Taggar: , , ,