Är Vågis hetaste hänget på Hisingen?

Kville City, Vågis och Gustaf Dalénsgatan är superhett, här poppar det upp kaffebarer och ekoaffärer och roliga snabbmatshak i en aldrig sinande ström, lägg till alla legendariska hak som legat i trakten i årtionden runt Vågis och du får en unik mix av urban atmosfär. Är det en Vågis Vogue vi bevittnar?

Saluhallens uteservering en våning upp är det perfekta spanläget för att hålla koll på the Vågis Vogue, det myllrande folklivet kring vad som för bara några år sedan var en dragig plats för spårvagnsväntan och mosbricka.

Förresten, som en kuriosa kan nämnas att när vi lite skämtsamt började använda namnet Kville City här, visste vi inte att vi skulle bidra till gratis copy till en större byggherre som numera använder detta uttryck i sin marknadsföring på stora vepor i området….är det gentrifiering eller bara en nödvändig utveckling som i långa loppet kan bli riktigt bra?

Hisingenftw bestämde sig hur som helst för att dokumentera det nya folklivet kring Vågis, vi plockade fram vårt stetoskop, vår blodtrycksmätare och en termometer för att gå till botten med områdets tillstånd – här är vad vi fann.

Hur tycker du att det har blivit kring Vågmästareplatsen?

Olof, 31 år

Det känns tryggare här än innan när det bara var industrier. Samtidigt är det många verksamheter som har försvunnit i och med att det gamla bara revs och man byggde nytt, som en reboot. Det har blivit ett uppsving, vilket smittar av sig på områdena runt omkring och det ställs nya krav på platsen. Saluhallen är bra, den har blivit en mittpunkt för folklivet här. 

 

Malin, 41 år

Jag tycker det byggs lite för mycket, alla grönområden försvinner. Fast det kanske inte var så mycket grönområden innan heller om man tänker efter. Men det är ju bra att det byggs bostäder!

 

 

Claes, 75 år

Det har blivit en förskräcklig massa trafik numera, men det är ju trevligt att bygger. Dock har jag hört att det kommer bli väldigt dyra lägenheter. 

 

 

 

Slavjanka, 53 år

Jag tycker det har blivit väldigt fint och hade gärna bott i en lägenhet här. Det är bra att området görs om. Förut vågade man ju knappt röra sig i området kring Backaplan efter stängning, men med allt folk som rör sig här nu så känns det mycket tryggare vilket såklart är jättebra. 

 

 

Sören, 49 år

Jag har inte märkt så jättestor skillnad här på andra sidan, men det är ju mer grönska nu vilket är trevligt. Det känns som om byggnationerna har planerats så att det ska bli lite mer sammanhang här. Jag tycker det har blivit väldigt bra. 


Publicerat: 2015-04-28
Taggar: , , , , , , , , , , , ,