Rena rama badfebern i Frihamnen

Först kom den uppmärksammade bastun “Svettekörka”, och nu kommer det mer på samma badtema: en 20 meter lång, åtta meter bred och 1,8 meter djup bassäng som ska ligga utmed Kvillepiren. Ska vara på plats vid månadsskiftet juni/juli och kommer efter intrimning att öppnas för allmänheten.

Badet är en del i förverkligandet av Vision Älvstaden och 400-årsjubileet där önskemål om bad och krav på social- och ekologisk hållbarhet är två tunga/starka/viktiga beståndsdelar. Sedan tidigare i vår finns det en bastu på plats, även den öppen för allmänheten. Badet och bastun ligger på Jubileumsparkens område och är en del av det projekt som startade under förra året med sandstranden, även kallad Playan. Allt enligt ett pressmeddelande från Älvstranden Utveckling AB.

 


Publicerat: 2015-04-29
Taggar: , , ,