Ett besök på Divan

Hisingenftw begav sig till den orientaliska restauranten Divan för att testa på deras lunch. Ryktet om deras mat är det att den smakar såsom äkta orientalisk mat ska smaka, som om man faktiskt är på plats någonstans bortåt mellanöstern.

Detta rykte är såklart svårbekräftat eftersom den aktuella matskribenten inte besökt något av dessa länder för eventuell jämförelse. De iakttagelser som härmed följer är alltså gjorda under bristande omständigheter.

Divan är uppenbarligen ett populärt lunchställe. När sagda matskribent traskar in genom dörren är det i stort sett fullsatt. Till vänster om ingången verkar det finnas någon form av VIP-hörna där sittplatserna ser extra fluffiga ut. Hörnan är avspärrad med stolar.

Divan är bland annat kända för sin kolgrillade kyckling. En viss nyfikenhet inför denna, en viss fyrkantighet vad gäller mat och en försmak för svamp av olika slag resulterar i att valet från lunchmenyn faller på kolgrillad kyckling med ris och kantarellsås. Förutom denna finns det ytterligare fem rätter, varav en vegetarisk, att välja på från lunchmenyn. Matskribenten plockar på sig av den digra salladsbuffén och tar ett glas kolsyrat citronvatten, vilket ingår, samt ett mystiskt litet bröd som påminner om en croissant. Brödet smakar som en blandning av ciabatta och omelett. Antingen är det alltså någon typ av ciabatta som smakar som en omelett eller möjligtvis tvärtom.

Maten kommer snabbt fram till bordet, vilket är nice. Två kolgrillade kycklingbitar på en hög med ris dränkt i kantarellsås. Kycklingen smakar verkligen grill, vilket är gött. Såsen är också supergod. Nämnda matskribent är dock ganska liten i maten och blir mätt efter att ha ätit upp kycklingen och låter därför mycket av riset bli över.

Personalen är trevlig och har bra koll på vem som ska ha vad, trots lunchruset och de många olika rätter som erbjuds. Om man vill kan man titta på när maten kolgrillas genom glaset på den stora grillen längre bort i lokalen.

Vill man besöka Divan är det bara att bege sig till Nordanvindsgatan 2. Det är som sagt ganska knökat vid lunchtid, men strax innan tolv verkar det som om det börjar lugna ned sig något.


Publicerat: 2015-05-13
Taggar: , , , ,