Stephan öppnar ny krog i Kville!

Snart händer det nya saker på Kvilletorget! Där Tropicana tidigare låg öppnar snart krogen Barley´s Food Factory om allt går enligt planerna. Vi har träffat ägaren och initiativtagaren Stephan Flodman.

Fönstret ut mot torget är för tillfället täckt med brun papper och texten ”Stängt på p.g.a. ägarbyte. Vi öppnar i juni”. Bredvid sitter en hemmasnickrad menybox. Inne i lokalen är det stökigt och dammigt, byggnationen pågår för fullt. Stephan Flodman gör det mesta själv, men just idag har han fått lite extra hjälp med taket.

– Jag är egentligen inte så duktig på att bygga och fixa och sådant där, men jag vill inte ha någon hantverkare som gör allt, säger Stephan. Hantverkare gör att det resultatet blir för snyggt. Jag vill behålla den här lite stökiga gammelfabrikskänslan.

Fabrikskänslan är högst närvarande, fast för tillfället lite mer känslan av en övergiven fabrik. Men det ska det bli ändring på under de kommande veckorna. Till golvet har Stephan beställt betong från Gotland och de flesta köksmaskinerna är redan på plats. Vi dricker kaffe på ett kartongbeklätt och urkopplat kylskåp och pratar om vart alla delar av krogen kommer placeras. Stephan går runt och pekar ut vart han tänker sig att bardisken ska stå och hur han vill ha borden.

– Jag bor i Masthugget och hade inte så bra koll på Hisingen tidigare, säger Stephan. Men Kvillebäcken är ju faktiskt centrala stan, det är ju här det händer just nu!

Stephan var tidigare verksam på Andra Långgatan. Han var en av de som satte dagens prägel på Kellys, med den veganska maten med mera, och var även den som startade upp L’Assassino.

– Nu har jag ju inte haft något eget på två år, så kände att det var dags igen, säger Stephan. Idag tycker jag att Andra Långgatan är lite för överetablerad, Kvillebäcken är ett mycket roligare område! Många varnade mig för detta området i början, de sa att det var mycket kriminalitet och sådär, men jag tänkte mest att exakt det ryktet hade ju Andra Långgatan också i början. Och se bara så fint det här området är! De som varnade mig är ju inte riktigt kloka…

Lokalen är ganska stor nu när många av väggarna har rivits. Betongpelarna finns kvar, de passar in den kommande inredningsprofilen. Menyn har börjat bestämmas. Det kommer vara mycket robust mat, såsom hamburgare, och fokus på öl som ska passa ihop med detta. Stephan hade gärna sålt öl från Vega Bryggeri på Ringön för att behålla Hisinge-touchen och främja de lokala verksamheterna. Han planerar också att ordna med leveranser från Kville Saluhall, av exempelvis ost och korv. Stephan har tidigare provat på att brygga öl hemma och han har en dröm om att kunna brygga inne på sin nya krog.

– Men vi får se hur det blir med det, myndigheterna är ju inte överförtjusta. Men kanske i framtiden!

Barley’s Food Factory kommer att, om allt går enligt planerna, öppna någon gång i början av juni på Kvilletorget 20 och öppettiderna kommer till en början att vara 17-23. Krogens Facebooksida är annars bästa stället att höra sig för när det gäller uppdateringar.


Publicerat: 2015-05-21
Taggar: , , , , , ,