Hugg en Hisingenlya innan det är för sent!

Jaja, ni tycker vi är lokalpatriotiska, men vi bara säger som det – allt fler vill bo på Hisingen. Här kommer att byggas som tusan, här byggs redan som tusan och det är alldeles sant. Vi kollade upp läget på kommande HSB-byggen på Hisingen, och ja, denna gång handlar det mest om Brf:er, men givetvis är det superviktigt med fler hyresrätter på Hisingen också!

“Hisingen kommer starkt nu, det är det nya svarta” sa Göteborgs stadsarkitekt i en intervju här för drygt ett år sedan. Och det är ju faktiskt på Hisingen det händer. I Frihamnen ska det byggas cirka 1 000 bostäder och lika många kontorsplatser innan år 2021.

I Kvillebäcken läggs nu sista handen vid moderna, hållbara kvarter. Göteborg och just Hisingen får också sin första skyskrapa de kommande åren, dessutom väntar vi på en ny Göta älvbro och linbana (fast vi saknar som ni vet konkreta planer på en riktig gång- och cykelbro över älven. Har man inte redan gjort det, är det dags att vända blickarna mot Hisingen.

Byggandet av nya Kvillebäcken är som sagt inne i sista fasen, en stadsdel som vuxit fram med hållbara förtecken. Brf Cinnobers cirka 90 lägenheter är HSB Göteborgs avslutande etapp i området, en bostsdsrättsförening som kommer att ligga på östra sidan av uppblommande Gustaf Dalénsgatan, nära Kville Saluhall. Preliminär säljstart till hösten. Historisk har ju HSB byggt i området förresten, Brf Linjalen i Brämaregården. Husen var då till största delen byggda redan före 1906 då Lundby var en egen kommun, 420 lägenhet köptes in av HSB och onflytt skedde under 1960-talet.

Andra up and coming brf:er med HSB Göteborg som avsändare är HSB Brf Blåsippan på Glöstorps Röseväg i Tuve just nu (i samma förening finns även flerbostadshus till försäljning just nu), och framöver HSB Brf Lindholmshamnen (ca 100 lägenheter) vid Lindholmen och HSB Brf Skaftö (45 lägenheter i två sexvåningshus) på Västra Eriksberg, båda med säljstart nästa år.

Uppgifter och tid kan ändra, men är man intresserad är det smartaste att kolla via HSB:s hittabostadsajt här.

 


Publicerat: 2015-06-06
Taggar: , , , , , , ,