Hisingens Pale Honey invigde festival norr om Hisingen

I helgen pågår en av sommarens första musikfester, Uddevalla Solid Sound, cirka en timmes tågfärd från Hisingen. På scen igår såg vi Pale Honey, som trots den ännu glesa publiken och en gassande sol lyckades övertyga oss – igen.

Det finns mycket gott att säga om Pale Honey, som vi ju skrivit om här förut. Deras minimalistiska och till rockens essens nedstrippade sånger, sångerskan och gitarristen Tuva Lodmarks röst (vi tänker ibland på en av våra favoriter Cat Power), de starka låtarna, det återhållsamma utspelet.

När Pale Honey uppträdde var det fredag eftermiddag, Uddevallabor och tillresta hade liksom inte riktigt hunnit in på festivalområdet, men vi som var där fick en fin stund med Hisingens stoltheter.

Uddevalla Solid Sound är för övrigt en välskött och superb festival med en fantastisk lineup, själva njöt vi bland annat stockholmarna Les Big Byrd och deras krautpsykedelia med krutpaketet Jocke Åhlund på sång och gitarr (Caesars, Teddebyears Sthlm). Senare behövde Behöver vi säga att vi hade en mycket trevlig dag!


Publicerat: 2015-06-13
Taggar: ,