Andra Generationen bjuder på Häckenröj

Andra Generationen, kända för sitt kokande Balkan-röj, Melodifestivalen och otaliga framträdanden genom åren har gjort en ny BK Häcken-låt, och en video har alldeles nyss spelats in likaså. Vi kastade oss över radioprofilen och bandmedlemmen Teddy Paunkovski för att höra mer om låten “Vi älskar BK Häcken”.

Teddy Paunkovski är en välkänd radioprofil för göteborgare sen många år, åtminstone de som rattar in P4 emellanåt, och den som kan sitt Hammarkullen förknippar förstås honom minst lika mycket med Mixgården.

Han är också medlem i Andra Generationen, en färgstarkt gäng som bildades redan 1988 av söner till arbetskraftsinvandrare som kom till Sverige från Makedonien under 1950-talet och 1960-talet. Minnesgoda lyssnare minns kanske bandet från 2008 års Melodifestival och låten med den starka titeln “Kebabpizza Slivovitza”.

Nåväl, detta band har nu alltså skrivit och spelat in en hyllningslåt till det gulsvarta allsvenska laget, video har nyligen spelats in och den släpps i samband med invigningen av Bravida Arena. Vi slog en pling till den trevlige Teddy för att stämma av inför premiären.

Beskriv låten “Vi älskar BK Häcken” Teddy.

– Låten andas fotboll och Hisingen. Kokande rytmer från Brasilien möter vinande saxofoner från Balkan. Det är en fartfylld låt i ett snabbt tempo med snabba omställningar om man pratar fotboll som kommer att ge spelarna och publiken en energikick. Refrängen är trallvänlig och funkar för alla generationer.

Varför fick ni uppdraget?

– Det får du nog fråga Häcken om. I Andra Generationens musik finns inga gränser, vi är ”traditionsförnyare” och stolta kulturbärare. Vi är födda i Göteborg och Vlatko Gicarevski är född på Hisingen. Häcken inkluderar hela världen i sin Gothia cu- turnering och det känns naturligt och självklart med ett samarbete för oss med BK Häcken.

Håller ni alla på Häcken?

– Vlatko Gicarevski är en geting. Han spelade där som ung och var en lovande fotbollspelare en gång i tiden. (ett sk diplomatiskt svar där, vår anm.)

När får låten premiär?

– Låten har premiär på matchen mot Helsingborg när nya arenan invigs, den femte juli.


Publicerat: 2015-06-22
Taggar: , , , , , , , ,